avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Daca sunt atribuite conform contractului de munca, atunci ii apartin lui aceste premii, daruri etc. Nu copiilor. Sunt, de regula, moduri de a reconpensa parintii, nu direct copiii lor. Acei bani nu se cuvin de drept copiilor.
Asta e regula generala, caci copilul nu e parte in raportul juridic dintre angajator si parinte.

Dupa cum am spus, sunt si situatii care dezavantajeaza parintele care plateste pensie. Lucruri perfecte facute de mana omului nu prea sunt!
Buna,
Asi avea o intrebare, la care din pacate nu am gasit raspuns nici pe net.
Intrebarea ar fi urmatoarea:

Pensia de intretinere al unui copil in varsta de 14 ani se poate achita intr-o singura suma ( in avans)? Pensia de intretinere lunara este de 80 Ron, si acum am ocazia sa platesc integral pana in 2011 cand copiliul implineste 18 ani, ramanind, ca dupa aceea sa platesc mai departe in caz in care merge la facultate. Cum se procedeaza in acest caz?
Daca a fost primul termen la procesul de divort, se mai poate face in continuare o cerere de catre tata , in cadrul aceluiasi proces, pt. a obtine el copilul, sau trebuie un proces separat?
marx36 a scris:

Daca a fost primul termen la procesul de divort, se mai poate face in continuare o cerere de catre tata , in cadrul aceluiasi proces, pt. a obtine el copilul, sau trebuie un proces separat?

daca nu s-a consumat prima zi de infatisare, se mai poate face cerere reconventionala pentru incredintarea minorului.
Cel mai bine este sa discutati cu avocatul angajat care stie in ce stadiu procesual se afla cauza.
Tishara a scris:

Buna,
Asi avea o intrebare, la care din pacate nu am gasit raspuns nici pe net.
Intrebarea ar fi urmatoarea:

Pensia de intretinere al unui copil in varsta de 14 ani se poate achita intr-o singura suma ( in avans)? Pensia de intretinere lunara este de 80 Ron, si acum am ocazia sa platesc integral pana in 2011 cand copiliul implineste 18 ani, ramanind, ca dupa aceea sa platesc mai departe in caz in care merge la facultate. Cum se procedeaza in acest caz?

NU, pentru ca pensia de intetinere se achita lunar, in functie de nevoile copilului. In caz de inflatie, sau de crestere a nevoilor copilului, mama poate introduce actiune pentru majorarea pensiei de intretinere prin care tatal sa fie obligat la plata acesteia proportional si cu veniturile lui. Poate in 2011, cu 80 de Ron copilul isi va putea cumpara o inghetata... Si asa este o suma destul de mica fata de nevoile copilului. Sa vad eu cine creste un copil doar cu 80 de lei/luna!

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)