avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Multumesc pentru raspuns dar am uitat sa mentionez ca inca sunt in clasa a XII -a , si as mai dori sa aflu daca trebuie sa plateasca si din urma .
Daca a mai fost obligat printr-o alta hotarare judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere, atunci este obligat sa plateasca "din urma", altfel puteti depune plangere penala pentru abandon de familie.
Insa daca nu a mai fost obligat sa plateasca pensie de intretinere printr-o hotarare judecatoreasca, puteti cere sa plateasca doar din momentul introducerii actiunii.
A fost obligat sa plateasca pensie de intretinere si nu a platit-o , timp de 8 ani , acum urmeaza sa vorbesc cu un avocat , sa merg la tribunal si sa vad ce se poate face !
M-am despartit de fostul sot cand eram insarcinata in 3 luni...motivul :nu a vrut copilul.....am divortat .....el nu a cerut drept la vizita ,ii plateste 90.00 ron pe luna.....fetita are acum 1an si jumatate el nu a mai vazut-o de 8 luni.de doua luni refuz sa ii mai primesc pensia alimentara....pot face lucrul asta ,adica legal ?
claudiiiu49 a scris:

A fost obligat sa plateasca pensie de intretinere si nu a platit-o , timp de 8 ani , acum urmeaza sa vorbesc cu un avocat , sa merg la tribunal si sa vad ce se poate face !

Aveti urmatoarele posibilitati:
1. O plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, prevazuta si pedepsita de art.305 alin.1 lit.c din Codul penal (neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca). Abandonul de familie se pedepseste in cazul prevazut de art. 305 CP, la lit. c) cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda.

2. Mergeti la un executor judecatoresc. Intrucat el a fost obligat sa plateasca pensie alimentara este obligat sa va plateasca din urma, dar nu mai mult de 3 ani.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)