avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. ...

Divort/partaj
Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. Acum am aflat ca si-a luat avocat. La indemnul lui a luat toate actele casei in original, fara stirea mea si i le-a dat acestuia.
Este legala procedura la care a fost indemnata sotia mea de catre avocat? Cel putin asa spune ea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Cornea444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornea444 , utilizator 18:20, 19 Ianuarie 2023
Intrebarea mea este alta, dar probabil nu m-am exprimat eu pentru a fi inteleasa.
Este legal ca avocatul sa retina actele casei in original(doua exemplare) + certificatul de casatorie in original? A spus ca imi da el copii dupa ele daca im angajez avocat.

Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Nu au ce cauta actele casei in original la avocat, personal, nici nu cred ca sunt la el.
In realitate, nu e nicio problema, ca va puteti obtine duplicate..
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Actele originale le pot reţine doar organele de urmărire penală sau instanţa de judecată, şi numai în cazul în care acestea pot avea valoare de mijloc de probă pentru dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.
Corect?
Deci ii pot face plangere avocatului, dar nu la barou, ca dureaza prea mult. Nu conteaza ce credem noi, conteaza ceea ce este de fapt.

Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ati concluzionat dvs. ca actele originale nu pot fi retinute decat de organele de urmarire penala sau de instantele de judecata , si doar in cazul ca sunt mijloace de proba ? La fel de legal pot fi detinute de o persoana careia i-a fost incredintat de posesorul de drept al acelui act . Deci sotia dvs. , a incredintat actele EI avocatului , unde-i ilegalitatea ? Ca sunt si ale dvs. - adevarat , dar sunt si ale ei . Pare ca uitati o realitate , avocatul respectiv nu face nimic , si nu spune nimic , decat in numele si pentru sotia dvs. Daca a luat actele , ei trebuie sa-i cereti socoteala , nu avocatului . De altfel , aveti cea mai marunta dovada ca sunt la el ? daca sotia v-a mintit ? Certificatul de casatorie e necesar la notar , trebuie sa-i dovediti acestuia ca , acea casatorie pe care ziceti ca doriti s-o desfaceti , exista . Iar cu actul casei ... nici unul dintre dvs. nu poate face nimic fara celalalt ( asta presupunand ca e un bun comun ) . Dar , puneti-va in pielea avocatului , ce era sa-i spuna sotiei dvs. cand l-a angajat ? ca - de fapt - nu prea are cu ce sa o ajute ? ca la notar se merge cand ambii sunt de acord cu divortul si s-au inteles in toate privintele ( fara a se discuta despre partaj , aceea e alta procedura ) ? ca pur-si-simplu cei doi depun actele , iar peste 30 zile se intorc impreuna si semneaza ca staruie in hotararea lor de a se desparti ? si asta-i tot ? Asa , sotia dvs. a ramas cu impresia ca avocatul a luptat pentru ea , a ferit-o de te-miri-ce malversatiune din partea dvs. ( pe care - de altfel - nu puteati s-o faceti ) si ca a cheltuit cu folos o caciula de bani . La partaj in schimb , acolo va trebui sa fiti atent ce semnati ...PS . Atentie cu plangerea impotriva avocatului . Daca il invinuiti de ceva fara nici o umbra de dovada ... sa nu vi se intoarca impotriva ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am crezut ca va concentrati pe divort, nu pe acte

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Care sunt actele de care am nevoie pentru divort in instanta si ce pot face daca sotia care nu este de acord a luat actele?Multumesc! (vezi toată discuția)
Divort (fara partaj) MihaiEM MihaiEM Buna ziua, Mama mea a decis sa divorteze de tatal meu. Acesta din urma a plecat din Aprilie de acasa. Doresc sa stiu cat costa un divort, cat mai rapid si ... (vezi toată discuția)