avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. ...

Divort/partaj
Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. Acum am aflat ca si-a luat avocat. La indemnul lui a luat toate actele casei in original, fara stirea mea si i le-a dat acestuia.
Este legala procedura la care a fost indemnata sotia mea de catre avocat? Cel putin asa spune ea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Cornea444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornea444 , utilizator 18:20, 19 Ianuarie 2023
Cornea444 a scris:

Ba mai mult ma conditioneaza unde sa merg(la notar), cand sa merg, etc.
Aceasta decizie trebuie sa o iau eu si cu sotia. Nu el. Ceva nu se potriveste.


Aparent, ai constiinta separarii intre mitologia juridica si realitatea juridica, dar asta e natura omului, a justitiabilului, de a se manifesta pe legea naturala. Nu ca ar fi rau, in tot ceea ce reprezinta este chiar magnific.

Probabil sotia a mers la avocat tocmai pentru ca la randul ei nu vroia sa fie conditionata. Pana la urma de asta are loc divortul, nu mai exista "noi", ci fiecare pentru el. Daca nu mai exista cale de comunicare si intelegere, avocatul e acel zid... n-am zis eu, a zis avocatul, discuta cu avocatul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodata , dar niciodata actele in original , si mai ales ale casei nu se dau nimanui .Cate excrocherii nu s-au facut cu acte date in original .Cautati sa le recuperati , apoi cum ati fost sfatuit angajati si dumneavoastra un avocat .
Astazi am primit un exemplar din contractul pe casa, insa facturile si certificatul de casatorie nu.
Am spus ca merg si fac plangere la politie pe numele amandurora pentru furt. Ce credeti ca a intrebat avocatul?
,,La ce sectie?" Destept, nu?
Pentru a exercita putin trafic de influenta, probabil.

CRIMO a scris:

Niciodata , dar niciodata actele in original , si mai ales ale casei nu se dau nimanui .Cate excrocherii nu s-au facut cu acte date in original .Cautati sa le recuperati , apoi cum ati fost sfatuit angajati si dumneavoastra un avocat .

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Cornea444, utilizator
Certificatul de căsătorie e doar unul pentru amândoi.Cum ați stabilit ca trebuie să îl aveți dumneavoastră?
Plângerea pentru furt este de fapt inducerea în eroare o organelor de cercetare penală.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
Nu , stimate @Cornea444 , v-a luat peste picior si nici macar nu v-ati prins ... Unu , nu aveti nici cea mai mica proba ca documentele sunt la avocat si - fara nici o umbra de dovada - il acuzati degeaba . Presupun ca nu va puneti sotia martor impotriva propriului ei avocat . Daca-si pune mintea cu dvs. ... puteti iesi sifonat bine din situatia in care insistati sa va varati singur . Si doi , cum sa va acuzati sotia de furt ? ca si-a furat ceea ce-i apartine de drept ( acele facturi , sau certificatul de casatorie ) ? Sunt ale ei cel putin in aceeasi masura ca ale dvs. Doar nu era sa le rupa in doua ... Inteligent avocat , v-a pus in defensiva si v-a dat motive sa va zbateti pentru niste nimicuri si sa pierdeti din vedere ce ar fi cu adevarat important : daca nu cumva sotia a avut un venit mai mare ( tot timpul , sau o perioada ) , daca nu cumva a primit de la parinti , frati , cumnati , bunici vreo suma de bani care poate fi documentata ( in asa fel incat sa ceara o cota mai mare la partaj ) , etc. , etc. Practic , v-a dat niste tinte false si dvs. va zdrobiti sa le doborati . Priviti tabloul in totalitate , nu amanunt cu amanunt , ca nu puteti iesi decat in pierdere . Asa cum v-am mai sfatuit ( cu permisiunea dvs. ) , luati-va si dvs. avocat pentru partaj , sunteti prea inversunat pe lucruri absolut minore si pierdeti imaginea de ansamblu . Aveti nevoie de sfatul unui profesionist , care pune lucrurile in perspectiva , care sa va faca o strategie cel putin la fel de inteligenta .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Care sunt actele de care am nevoie pentru divort in instanta si ce pot face daca sotia care nu este de acord a luat actele?Multumesc! (vezi toată discuția)
Divort (fara partaj) MihaiEM MihaiEM Buna ziua, Mama mea a decis sa divorteze de tatal meu. Acesta din urma a plecat din Aprilie de acasa. Doresc sa stiu cat costa un divort, cat mai rapid si ... (vezi toată discuția)