avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. ...

Divort/partaj
Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. Acum am aflat ca si-a luat avocat. La indemnul lui a luat toate actele casei in original, fara stirea mea si i le-a dat acestuia.
Este legala procedura la care a fost indemnata sotia mea de catre avocat? Cel putin asa spune ea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Cornea444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornea444 , utilizator 18:20, 19 Ianuarie 2023
Pe ambele. Nu trebuie sa iau in calcul toate aspectele? Dupa care sa le verific la cineva de specialitate, cum ar fi avocatul? El imi poate spune daca ce am eu sunt probe solide intr-o eventuala sesizare.
Corect?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci vreti sa va razboiti cu avocatul nevestei, nu sa divortati de nevasta...
succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu a inceput procesul și va încurcați în acte,,plângeri.penale fără nici o șansă de a se rezolva intr un termen rezonabil și favorabil dvs. etc.Ca orice justitiabil care,,se reprezinta singur" (cel putin la acest moment)va fixați pe probleme fără relevanta și pierdeți din vedere aspecte importante.Problema actelor are relevanta 0 contează dacă vreți sa rezolvați amiabil,dacă nu vreți aveți varianta instantei unde toate aspectele se lămuresc , poate aveți șanse de a obține mai mult la partaj etcetc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pai sa va spun eu unde cred ca este ilegalitate. Sotia i le-a increditat pentru verificare sa zicem. Cu toate ca trebuia sa ii lase doar copii dupa acele acte. La dosar presupun ca nu are nevoie de acele acte in original. Trebuia sa i le inapoieze ieri 13.01, dar in schimb sotia mi-a transmis ca daca am nevoie sa merg la el(avocat) sa imi dea copii dupa actele originale. Da? Pai eu fiind unul din proprietarii apartamentului vi se pare normal sa primesc copii, in contextul in care aceste documente sunt in dublu exemplar? Unul al meu, celalalt al sotiei. Putea sa ii dea doar exemplarul ei. Corect?
Ba mai mult ma conditioneaza unde sa merg(la notar), cand sa merg, etc.
Aceasta decizie trebuie sa o iau eu si cu sotia. Nu el. Ceva nu se potriveste.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , stimate @Cornea444 , ilegalitatea - daca exista vreuna - a facut-o sotia dvs. Avocatul doar pastreaza niste documente pe care i le-a incredintat sotia dvs. Si pe care trebuie sa i le restituie in clipa in care i le cere . Ce-i restituie daca vi le da dvs. ? Daca sotia dvs. i-ar fi spus sa va dea un exemplar , ar fi facut-o , pentru ca ea hotaraste , nu el . Avocatul doar sfatuieste , indruma , face diligente in interesul clientului sau . Nu ati primit neaparat doua exemplare ale contractului ca sa aveti cate unul , ati primit AMANDOI pur si simplu doua exemplare ( sa le aveti la nevoie ) . Toate informatiile le aveti de la sotie , aveti vreo garantie ca e sincera ? pai ... niciuna . Tot ce face avocatul , tot ce spune , e ca si cum ar face sau spune sotia dvs. , pentru asta l-a angajat . Programarea la notar a facut-o sotia prin “ angajatul “ ei , avocatul . E ca si cum ar fi facut-o singura . Nu puteti da buzna in primul birou notarial , trebuie o programare ( la orice birou notarial asa se lucreaza ) . Si tot ea va conditioneaza la care notar sa mergeti - la cel la care a facut programarea . Dar , daca vreti sa fiti Gica-contra , puteti sa refuzati , nimeni nu poate sa va sileasca , desi oricare notar ar face fix acelasi lucru : constata ca v-ati inteles in toate privintele cu privire la divort si va elibereaza un act in acest sens . Daca aveti cea mai marunta divergenta , inchide procedura si ramaneti cum ati fost - casatoriti . Pare ca v-ati fixat gresit dusmanul , nu avocatul e “ partea adversa “ , ci sotia ( cu toate ca divortul la notar este unul amiabil , s-ar presupune ca ambii soti sunt pe aceeasi pozitie - vor sa divorteze - si sunt de acord cu toate ) . Oricum , si daca sunteti , si daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda , daca unul dintre dvs. e hotarat ferm sa divorteze , o va face ( intr-un fel sau altul , mai murdar sau mai elegant ) . La partaj e important sa va urmariti interesele , cu ce va alegeti , cu ce ramaneti in urma vietii petrecuta in casnicie . Resentimentele - multe , putine , intemeiate sau nu - se estompeaza cu trecerea timpului si se uita . Bunurile - sunt “ pipaibile “ .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Care sunt actele de care am nevoie pentru divort in instanta si ce pot face daca sotia care nu este de acord a luat actele?Multumesc! (vezi toată discuția)
Divort (fara partaj) MihaiEM MihaiEM Buna ziua, Mama mea a decis sa divorteze de tatal meu. Acesta din urma a plecat din Aprilie de acasa. Doresc sa stiu cat costa un divort, cat mai rapid si ... (vezi toată discuția)