avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am vizionat cu ...

Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am vizionat cu un agent imobiliar. Nu am încheiat niciun contract cu acest agent pt ca mi a dat mai multe informații eronate.
Agentul imobiliar a apelat la un avocat care m a înștiințat ca un executor judecătoresc ma vă obliga să plătesc comisionul pt agent. Am ignorat acest mesaj.
Mai nou, avocatul mă anunță ca agentul a deschis un proces la judecătorie și, dacă nu depun contestație în termen de cel puțin 3 zile înainte de prima înfățișare, se va considera ca accept plângerea agentului. Cred ca agentul a adus documentul de înștiințare și mi l a pus la cutia poștală pt ca nu vad pe plic ștampila poștei. Credeți ca pot ignora in continuare demersul agentului și a avocatului sau?
Mulțumesc mult!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Alexandru Surcel a scris:

Se numește citație. Ați fost dat în judecată de-adevăratelea. Iar pentru dovedirea unui astfel de contract și a prestării unor servicii de agenție imobiliară nu e nevoie să existe un înscris intitulat „contract”, e suficient orice înscris care dovedește că niște servicii au fost solicitate și prestate, inclusiv mesaje pe Whatsapp. Iar atât timp cât ați cumpărat un apartament care v-a fost prezentat de acel agent imobiliar, chiar dacă apoi l-ați ocolit și ați contractat direct cu vânzătorul, aveți o problemă. Mergeți mai repede la avocat cu ceea ce ați primit..

Daca nu exista un contract cu agenția imobiliară, de unde știe clientul care sunt obligațiile părților? Clientul trebuie să aibă încredere în ceea ce spune agentul?!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
haideti acum daca asta i pacaleala, sa fim seriosi. Pai planurile sunt date de vanzator, multi au darmat debaraua sa mareasca bucataria, suprafata nu este mai mica in plus ati vizionat casa inainte de a semna vanzarea. Ma scuzati eu ma retrag cu sentimentul ca ati dorit sa nu platiti serviciile, dar aici nu suntem la carciuma daca nu-mi place de ospatar sau mancarea nu platesc tips. Corect era sa nu cumparati casa daca asta era problema care v-a deranjat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator

Nu am vazut casa inainte de a plăti acontul. Nu eram în țară. Greșeala este a mea ca am avut totală încredere în agent și am plătit un avans mare, semnând și niște condiții care ma dejavantajau tare dacă renunțam la a cumpăra imobilul. Dacă știam adevărul înainte de a plăti avansul, nu aș fi cumpărat niciodată casa.
Mi a spus ca este trasa fibra optica in cartier (ceea ce nu era adevărat)…ca vânzătorul construiește gard in jurul proprietății (neadevărat)….ca se va monta faianță în bucătărie și gresie pe hol (neadevărat)…ca în 2 săptămâni se face branșamentul la gaz (în fapt nici nu exista aprobarea pt branșament).
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greșeala este a mea ca am avut totală încredere în agent și am plătit un avans mare, semnând și niște condiții care ma dejavantajau tare dacă renunțam la a cumpăra imobilul. Dacă știam adevărul înainte de a plăti avansul, nu aș fi cumpărat niciodată casa.


e important sa mergeti la avocat cu actele primite si cu povestea intreaga. Dvs dati acum detalii pe care nu le-ati zis initial
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarul este ca firmele de imobiliare cat si vanzatori personali ascund probleme de constructie facilitati , Iar firmele de imobiliare umfla preturile pt. comision indiferent cum se stabileste pretul platesti mai mult pt. altii .
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Agentul imobiliar vrea comision fără să fii încheiat contract cu el bebelush1900 bebelush1900 Am fost cu un agent imobiliar să vizitez un duplex pe care ulterior, după negocieri cu vânzătorul, l am și cumpărat. Agentul imobiliar mi a dat o ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata agentie imobiliara renato30 renato30 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Clientul persoana fizica refuza sa achite comisionul cornelia05 cornelia05 Am o agentie imobiliara si de curand am intampinat o problema.Ceva care nu am patit in 5 ani de imobiliare.Agentul a dus un client cu credit Prima Casa la un ... (vezi toată discuția)