avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt in preaviz, instiintarepreaviz cu desfintare loc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt in preaviz, instiintarepreaviz cu desfintare loc de munca

Buna seara!
In urma unui mail de renegociere a salariului, am primit mail de la director ca se desfiinteaza locul meu d emunca, in aceeasi zi am primit si instiintarea de preaviz. Le am spus ca doresc respectarea drepturilor articolului 78 si 74 din CCMUNN, si eu nu vor sa mi dea aceste drepturi, respectiv dreptul de a lucra 4 ore pe zi, sau acumulat, 10 zile lucratoare si restul zilelor a imi caut loc de munca, minim un salariu compensatoriu si plata zilelor de concediu neefectuate. NU VOR SA MI DEA ACESTE drepturi, deoarece zic ei ca apartin de ramura de transport.DIN CATE AM INTELES EU, CCUNN SE APLICA PESTE TOATE RAMURILE. ASTFEL AM FOST AMENINTATA CA DACA NU STAU 8 ORE LA MUNCA MI SE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA CU DISCIPLINAR.
SPUNE TI MI VA ROG CE TREBUIE SA FAC, cum sa mi exercit drepturile, cum pot sa i execut in instanta, sa imi castig drepturile, si daca gresesc, spune ti mi dvs, care sunt aceste drepturi, pt ramura de transport .
multumesc, astept raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: mihaela_23 , utilizator 19:41, 27 Februarie 2010
Si daca angajatorul nu vrea sa lipseasca de la munca pe durata preavizului iar legea spune faptul ca are acest drept, unde este problema? Angajatul nu are drepturi? Se observa foarte clar faptul ca angajatorul comite anumite abuzuri. Cu totii suntem obligati sa respectam legea, inclusiv angajatorul!!!

a se vedea art 79(7) codul muncii... are si el drepturi...

legea spune faptul
ca si angajatorul are drepturi... art. 40 alin, (1) codul muncii
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ctynn, utilizator
ctynn:
aici este vorba despre concediere pe motive care nu tin de persoana salariatului prin desfiintarea locului de munca, art. 65 alin. 1
art. 79 alin 7 este vorba despre demisie
Peruschi:
... si angajatorul are drepturi fiind parte in contractul de munca, nu ?
- art.79(7) ne spune despre dreptul sau de a renunta total sau partial ca salariatul sa fie prezent la munca!
- durata preavizului acordat este de 20 zile... c.c.m. face vorbire numai de cazurile pe care angajatorul le poate avea la dispozitie, acesta nu poate fii obligat sa plateasca salariatului pentru absente nemootivate de la munca
- in cazul in care angajatorul ar fii de acord salariatul poate lipsi de la munca 4h/zi sau pe durata preavizului poate lipsi toate acele 20 zile lucratoare.

p.s. a se vedea si art. 236(4)... c.c.m.-urile se inteleg in sensul prevazut de lege adica si de codul muncii.
pai numai putin, astazi am fost 4 ore la munca, daca angajatorul nu vrea sa poarte un dialog cu mine? sa vedem care varianta e mai buna pentru fiecare parte, eu cu ce gresesc? imi trebuie timp sa mi gasesc un alt loc de munca.. daca ei refuza sa vbeasca cu mine, ce parte din articolul 79 alineat 7 este vba? si m a amenintat ca daca nu ma duc 8 ore imi desface ctul d emunca cu disciplinar,., sa inteleg ca daca azi am fost 4 ore..( sediul e in craiova, eu am punctul de lucru in brasov) poate sa ma dea disciplinar?????
si mai am o intrebare.. daca mi am terminat toata munca in 4 ore.. si dupa aceea am plecat.. tot nu e bine? sa il pun pe seful de depozit sa semneze ca mi am terminat munca si am plecat? sau nu are relevanta...

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii carlah carlah Buna ziua, Am citit pe forum topicurile cu referire la salariile compensatorii si din cate am inteles, daca societatea are activitate de comert trebuie sa ... (vezi toată discuția)