avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristi2306, utilizator
Mi se pare bine intocmita aceasta intampinare ..insa, potrivit art.306 C.proc.civ., recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal ....
freeelis a scris:

Mi se pare bine intocmita aceasta intampinare ..insa, potrivit art.306 C.proc.civ., recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal ....

Da asa este,insa eu nu am pomenit nimic de acest articol pentru ca nu este cazul,
Este adevarat ca acelasi articol spune ca:
Art. 306
Recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal,........ Indicarea gresita a motivelor de recurs nu atrage nulitatea recursului daca dezvoltarea acestora face posibila incadrarea lor intr-unul din motivele prevazute de art. 304.
Dar in ceea ce priveste indicarea gresita a motivelor de recurs......indicarea motivelor de catre recurent,nu exista si chiar daca le-ar dezvolta la recurs,tot nu s-ar incadra la motivele prevazute de Art.304. :)
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
cristi2306, utilizator
Daca este asa cum sustineti dvs, atunci instanta va respinge recursul ca nefondat .. dvs trebuie sa dovediti ca hotararea primei instante este legala si temeinica.
freeelis a scris:

Daca este asa cum sustineti dvs, atunci instanta va respinge recursul ca nefondat .. dvs trebuie sa dovediti ca hotararea primei instante este legala si temeinica.

Pai eu trebuie sa dovedesc ca hotararea primei instante este temeinica si legala?:(:O#-o Asta nu trebuie sa o stabileasca instanta de recurs (Curtea de Apel) pe baza dosarului de judecata?Atunci de ce mai merge dosarul la Curtea de Apel?:( Ca doar in dosar apar toate actele cu care eu imi dovedesc dreptatea si pe baza lor prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a pronuntat hotararea care acum este atacata cu recurs.
lorella a scris:

anele2010 a scris:

Angajatorul, inca nu a pus in aplicare sentinta si nu mi-a dat nici un raspuns.

Intrebare: Pot sa ma adresez Parchetului cu o plangere penala doar pe baza “sperantei” pe care mi-am exprimat-o in acel ultim aliniat al cererii, inregistrata in urma cu 90 de zile la angajator?

La plangerea penala trebuie sa atasati desigur si hotarerea definitiva si irevocabila. Si eu am ajuns ( in fine ! :rolleyes: ) la aceeasi etapa: mi s-a respins si recursul depus de parata ( fostul angajator). Insa eu am considerat ca trebuie sa apelez la executor judecatoresc. Am trimis si eu o cerere catre angajator pentru plata debitului, tot inainte de recurs, ca si dvs. Nu stiu daca prin plangerea penala puteti obtine si banii, sau numai prin executor judecatoresc... Eu am apelat direct la executor judecatoresc, m-am gandit ca nu ma intereseaza "pedepsirea" rau- platnicului, ci sa-mi incasez banii...Sau poate alegerea dvs este mai buna, habar n-am :">, poate ne lamuresc specialistii...


Din cate am aflat documentandu-ma pentru problema mea,tot citind la Coduri si Proceduri,plangerea penala la Parchet impotriva angajatorului care nu pune in aplicare hotararea definitiva nu il absolva pe acesta de la punerea in aplicare a hotararii ci doar ai aduce suplimentar o sanctiune,tocmai pentru nepunerea in aplicare a hotararii.Cu alte cuvinte trebuie sa puna in aplicare hotararea,altfel riscand chiar sa faca puscarie. Parerea mea este ca ar trebui ca toti cei care se confrunta cu asemenea situatie sa mearga in paralel,adica intai sa depuna plangere penala si pe urma sa apeleze si la executor judecatoresc.Executorul va recupera banii iar Parchetul va sanctiona angajatorul pentru rea vointa,pentru nepunerea in aplicare a hotararii tribunalului.Cred ca daca toti ar proceda asa atunci angajatorii ar incepe sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua hotararea de a tergiversa punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare hotarare judecatoreasca gh3gh1 gh3gh1 la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)