Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Politia competenta este cea pe raza teritoriala a careia a fost comisa fapta,deci acolo trebuieste depusa plangerea,iar politia la care ati depus-o putea sa o triomita politiei commpetente teritorial,prin declinarea competentei.
Urmeaza sa va constituiti parte civila impotriva firmei de transport si a soferului,cu contravaloarea bagajului si a continutului acestuia..
Pe de alta parte se poate formula si o actiune civila in pretentii.conf.art.998-1000 c.civ. impotriva firmei transportatoare care a are raspundere directa asupra bagajelor transportate,in situatia in care nu se gaseste o solutionare in penal.
Nu, politia de la domiciliul dvs. este competenta dar nu are chef sa o doara capul.
In penal soferul ar cam avea ceva probleme, motiv pentru care nu are sens un proces civil in acest miment si sper eu nici ulterior.
Cat priveste constituirea ca parte civila in procesul penal, mentiune facuta de R. Gabi, aceasta este utila de facut.Adica sa aratati cuantumul pagubei si ca doriti sa o primiti ca urmare a judecarii cauzei, cu alte cuvinte.
Politia nu o sa va anunte ca aveti acest drept.Cam uita...
Va multumesc enorm pentru sfaturi...sunt utile. In final, nu stiu cum sa procedez sa depun plangerea la Pol. Bc unde am constatat ca bagajul a fost furat sau la Nt unde am domiciliu si este si sediul firmei de transport persoane? Cum este mai bine?Eu deja am fost la Nt la Pol. si mi s-a spus ca la Bc trebuie sa depun plangerea.Nu inteleg de ce Politia din loc. de resedinta fuge de responsabilitate.
Cu stima
Este dreptul dvs. de a alege organul de cercetare penala competent potrivit legii.
Insa poate ca ar fi mai usor pentru politisti cum vor ei...
Aceasta este o problema pe care nu o comentez.
Buna ziua,
Am formulat sesizare catre Politie, OPC si Ministerul Transporturilor. Am fost contactata telefonic de seful firmei de transport (cel putin asa s-a recomandat) care mi-a reprosat faptul ca am formulat sesizare pentru furtul bagajului (Pana azi pe dumnealui nu l-a interesat problema sesizata de mine, dar pentru ca a fost chemat la audieri la Agentia Tutelara de Transporturi brusc a devenit interesat ).
In calitate de reclamant autoritatile catre care am trimis sesizarea sunt obligati sa trimita o instiintare prin care sa notifice care e stadiul solutionarii sesizarii sau nu?
Multumesc