Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Sunt nelamurita intr-o privinta. Pentru a fi mai explicita va voi relata succint situatia.
In februarie 2010 am fost pasager intr-un autobuz ce apartine unei firme transport de persoane. Am avut 2 bagaje la urcarea in mijlocul de transport pe care la indicatia stricta a dlui sofer le-am depus la compartimentul de bagaje de mana. In prima statie in care autobuzul a facut oprire de cca 15 minute am constatat ca unul din bagaje a disparut. Pe traseu nu a disparut bagajul intre cele doua statii mari deoarece am verificat tot timpul ce bagaje ia fiecare cand coboara in statiile de la sate. A disparut in statia din localitatea B deoarece soferul a lasat trapele de la bagaje deschise fara a le supraveghea.
Ajunsa in localitatea de destinatie unde isi are si sediul firma respectiva am solicitat sa vorbesc cu cineva din conducere sau persoane abilitate pentru a relata situatia si a ma despagubi pe cale amiabila pentru valoarea bagajului si a continutului. Nu s-a putut discuta cu dumnealor, erau irascibili si amenintatori.
Am relatat tot ce s-a intamplat la Politia Municipiului si am fost indrumata sa depun plangere impotriva firmei de transport si a dlui sofer.
Totodata am formulat sesizare catre OPC si Ministerul Transporturilor relatand exact ce s-a intamplat.
De la OPC mi s-a trimis o adresa in care mi se comunica faptul ca au verificat firma respectiva si au constat ca cele relatate de mine sunt reale. Nu eram singurul pasager care a avut asemenea neplaceri. De asemenea mi s-a spus ca trebuie sa fiu despagubita pentru bagaj.
De la Ministerul Trasporturilor acelasi raspuns favorabil mie am primit.
Plangerea catre politie e si acum in cercetare la Parchetul de pe langa Judecatorie.
Nu inteleg de ce am fost citata in calitate de martor intr-un proces ce se desfasoara intre firma de transport ca parte petenta si OPC ca parte intimata.
Va rog unsfat si o informatie.
Care este procedura in acest caz? Eu la data in care va fi procesul voi fi plecata din localitate. Mai mult decat atat imi este foarte greu sa ma deplasez dintr-o localitate in alta pentru proces avand in vedere ca distanta este destul de mare, costurile pentru transport la fel iar eu momentan n-am nici o sursa de venit. Nu-mi permit sa imprumut bani pentru a ma deplasa la un proces la care sincer nu stiu de ce am fost chemata in calitate de martor din moment ce eu sunt reclamant intr-o plangere care "zace" de atata timp la procuror.
Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez.
Cu stima
Trebuie sa declarati adevarul in legatura cu cele petrecute.
Hotararea care se va pronunta,poate fi folosita de dvs.ca proba in cursul urmaririi penale pentru a dovedi culpa firmei transportatoare si neglijenta conducatorului auto..
V-am explicat mai sus ce trebuie sa faceti
Incercati sa recititi cu rabdare postarile anterioare si veti gasi modalitatile de rezolvare a problemei.