avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bagaj din mijloc de transport persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bagaj din mijloc de transport persoane

Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 13:33, 15 Aprilie 2011
Va multumesc respectuos dle. "r.gabi" Voi formula o declaratie pe proprie raspundere in care voi mentiona ca sustin si semnez cele declarate in adresele catre opc, ministerul transporturilor si politia municipiului. La aceasta declaratie voi atasa o declaratie cu precizari in care voi relata exact ceea ce s-a intamplat in ziua respectiva , voi anexa toate documentele comunicate de catre institutii. Voi legaliza la notar declaratia pe proprie raspundere si voi atasa la aceasta precizarile de rigoare. Le voi depune prin compartimentul arhiva Luni dimineata pentru ca dupa aceea voi pleca din localitate. Sper sa fie in regula, sa nu am neplaceri. Voi formula si o cerere prin care voi solicita judecarea cauzei in absenta mea motivand ca la data la care este termenul indicat pe citatie sunt plecata din localitate.
E bine?
Cu stima
Atasati la cerere acte care sa dovedeasca ca nu va aflati in tara la data cand are loc judecarea cauzei.
Pastrati copii de pe toate actele depuse.

Aratati in declaratia notariala si in cererea depusa acum ca va mentineti cele declarate in plangerea formulata catre politie.
Daca aveti o copie de pe respectiva plangere o puteti atasa..
Din acel moment depinde de magistratii care instrumenteaza aceasta cauza.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
@ Nina 1
Sugestia lui r_gabi nu este intamplatoare...

Atasati neaparat la cerere un document din care sa rezulte un motiv intemeiat pentru care nu sunteti in localitate/in tara! De exemplu o invitatie in strainatate, o programare la un medic care este vitala pentru viata dvs, biletele de avion/tren si/sau pasaportul nu sunt suficiente, ele nu fac dovada dinainte ca veti pleca din localitate chiar in ziua aceea, ele pot constitui dovezi numai dupa termen.

Asta pentru ca, odata chemat in fata instantei, martorul este obligat sa se prezinte, incalcarea acestei obligatii fiind sanctionata cu amenda judiciara de la 250 lei la 5000 lei, conform art. 198 alin.2.

Solutionarea acestui proces va avea o mare importanta pentru dumneavoastra.
Eu vad ca anterior s-a intamplat asa: un alt calator al cursei din ziua respectiva a patit acelasi lucru ca si dvs. A anuntat OPC-ul care i-a dat raspuns pozitiv (ca si dvs, de altfel), OPC-ul a amendat firma de transporturi, care a facut apoi contestatie, aceasta judecandu-se la instanta la care sunteti chemata sa declarati tot ce stiti despre disparitia bagajelor dvs si ale altora care au reclamat.

Cat despre declaratia notariala, aveti grija sa declarati cat mai mult posibil, folosind inclusiv formulari de genul "NU am vazut pe cineva anume..., NU ..." pentru ca nu cumva organele judiciare si partile sa simta nevoia sa va mai intrebe ceva, altfel instanta va va chema din nou - ea are aceasta prerogativa si atunci veti da bani musai si pe drumul pana acolo.

Nu va doresc atata tam-tam, dar daca veti ajunge, totusi la instanta, nu uitati sa depuneti in sedinta publica de la termenul respectiv biletele de transport si, eventual un fluturas de salariu lunar, care dovedeste cuantumul venitului din munca pe care nu l-ati fi obtinut pentru ca a trebuit sa va prezentati la proces.
Solicitati instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa va acorde cheltuieli de judecata reprezentand despagubiri cuvenite martorului, in cuantumul aratat de dvs.

Nu vreau sa va sperii si nici nu va doresc asta, dar agentii procedurali va pot duce cu mandat de aducere daca instanta nu se simte lamurita...

Succes!
OPC a fost actionat in judecata de catre firma transportoare. Ca martor am fost citat de catre judecator. S-a solutionat plangerea facuta de firma transportoare impotriva opc-ului ca fiind neitemeiata. Pot obtine o copie dupa hotararea judecatoreasca din acest dosar (am avut calitatea de martor in dosar)?
Cu stima
In mod legal nu,nefiind parte in proces,dar pentru dvs exista un interes legitim,cel legat de pierderea de catre firma transportatoare a bagajelor dvs.
Formulati cererea si aratati acest motiv,eventual justificati-l cu un certificat din care sa rezulte existenta pe rol a unui proces intre dvs si cei vinovati

Alte discuții în legătură

Pierdere bagaje la tarom aez aez Buna ziua! Am nevoie de ajutor specializat si apreciez intentiile dvs. Tarom mi-a pierdut un bagaj din cele 4 predate la \"check in\" si mi l-au adus ... (vezi toată discuția)
Furt de bagaj din autocar adelinaamza adelinaamza Situatia mea sta in felul urmator: mi s-a fost furat bagajul( un troller mare) in timp ce calatoream cu autocarul(maxi taxi). Am descoperit asta abia cand am ... (vezi toată discuția)
Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)