Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Dati eventual o declarartie la un notar, pentru ca aceasta sa aiba girul unei autoritati publice,atasati-o in copie la cerere si expediati-o recomandat cu confirmare de primire.
Mentionati in cerere numarul de dosar,instanta si termenul de judecata.
Succes !
Va rog frumos pentru un model de cerere catre instanta prin care sa anunt ca nu ma voi prezenta la proces.
La notar trebuie autentificata declaratia pe care o voi atasa la cererea de judecare in lipsa? Trebuie sa motivez de ce nu ma prezint la termenul de judecata?
Cu stima
Parerea mea este ca va fi nevoie de o declaratie autentificata.
In cererea adresata presdintelui tribunalului,veti arata cele petrecute si faptul ca datorita distantei sau a altor motive pe care le puteti invoca ,daca sunt reale si dovedite nu va puteti prezenta in instanta la termenul acordat de instanta.
in cerere veti arata ca atasati declaratia notariala autentificata sub nr.........la Biroul Notarial.........,care va exprima pozitia si punctul de vedere in legatura cu cele intamplate.
Asa cum v-am explicat veti depune o copie xerox de pe acea declaratie,urmand a pastra originalul pentru eventuale situatii in care veti mai fi citata.
Veti indica in cerere nr.de dosar,instanta si termenul de judecata.
Nu este vorba despre judecare in lipsa.
Daca citeati cu atentie,vedeati ca in postarea anterioara v-am indicat ce trebuie sa contina cererea.
Nu exista astfel de modele.