Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Solicitati o suma pe care o considerati dvs ca fiind indestulatoare pentru bagajul furat. Sincer acea suma nu va fi achitata de catre societate ci se va face o negociere si daca nu vreti sa pierdeti timpul prin instanta si sa achitati taxe de timbru si sa va faceti nervi acceptati despagubirea.
Eu am dus un costum la curatatorie si a disparut, nu au vrut sa ma despagubeasca decat dupa ce am formulat plingere la opc , am apreciat valoarea costumului la xx lei si administratorul societatii mi-a propus o suma mai mica pe care am acceptat-o si am stins litigiul.
Am primit citatie in calitate de martor in proces civil inregistrat pe rolul judecatoriei intre compania de transporturi ca si petent vs. opc in calitate de intimat.
Pot depune o cerere prin care sa se judece fara ca eu sa fiu prezenta si sa tasez la cerere si o declaratie in care sa reiau cele relatate la momentul furtului bagajului?
Cu stima
Pentru situatia dvs,eu cred ca este bine sa va prezentati sa cunoasteti situatia si la randul dvs sa va spuneti punctul de vedere in legatura cu furtul bagajului.
Problema este ca procesul este intr-o alta localitate. Daca atasez la cerere o declaratie , aceasta este valabila? Practic prin acea declaratie relatez exact ceea ce am expus si in adresa catre opc.
Cu stima