avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
remus1982 a scris:

Se platesc taxe si impozite pentru ca asa s-a impus la inceput prin forta, iar acum la fel numai ca a devenit deja traditie asta. Cum se poate numi o tara cu locuitori liberi cand acestia de fapt sunt constransi sa faca ceva. Si nu vreau sa aud de respectarea regulamentelor pt binele societatii pt ca vad deja rezutatul cu tot cu ele. Istoria arata ca atunci cand statul se implica minim in treburile cetatenilor, acestia o duc foarte bine, iar cand intervine cu diverse reguli societatea se strica tot mai mult. Legile sunt puse acolo de unii care vor sa controleze pe restul, nu are nici o legatura cu libertatea individuala. O sa trimit o petitie, iar daca voi fi pedepsit in vreun fel voi considera sistemul dusman. Si observ ca suntem tot mai multi, trebuie doar un inceput si in asta.

Ai perfecta dreptate : Va rabufni "prostimea" odata si-odata... Iar atunci,se va repeta versiunea "Alexandru Lapusneanu" - "Capul lui Motoc,vrem". Pana atunci,sa urmarim indeaproape imbogatirea "unora" pe spinarea noastra.
Asta e Romania... # Sa traim bine.(Traian Basescu) #
De ex. noul TVA de 24 %, a fost impusa incepand cu 1 iulie, dar abia acum au votato in senat mi se pare. Daca nu trecea de senat ce se intampla, dadea banii inapoi la oameni? nu cred. Taxa a fost ilegala in astea 2 luni. Sau daca ma gandesc bn la ei nu exista ilegalitate ci numai la sclavul de rand. Sa nu uitam si de impozitarea drepturilor de autor, vor sa fie retroactiv. Si eu as vrea sa primesc banii din taxe retroactiv pt perioada in care nu am avut nevoie de serviciile lor obligatorii.
Dar eu cred ca vor sa vada pana unde poate sa mearga, vrea sa ne sparga sufletul sa ne doboare. O sa-i coste si pe ei si probabil si pe familiile lor.
remus nimeni nu a reusit o astfel de revolutie mondiala cum vrei tu...Cu totii stim la ce te referi si majoritatea gandim aproape la fel...taxe sunt peste tot.

nu ai de cat sa nu mai platesti nimic si sa vezi ce se intampla...eu unul nu cred ca o sa se intample mare lucru,doar sa nu iti faci inamici personali din treaba asta ca atunci cine stie ce naiba se mai intampla in tarisoara asta....
Statul,nu justifica in niciun fel cerseala asta de taxe si impozite...
Toti banii de la "prostime" ajung in buzunarele unora. Asta e sigur,ca deja se vede...
Statul,nu ajuta pe nimeni,cu nimic,dar cere tuturor sa ii dea bani. Pentru ce sa dai bani...cuiva,care nu presteaza o munca (indiferent de ce natura),pentru platitor ?
Oare,asta nu este "imbogatire fara just temei" ?
Daca vreau sa fac o afacere si nu am banii necesari sa o initiez...imi da statul banii de care am nevoie,iar ulterior sa-i returnez ? NU !
Dar,daca reusesc sa fac afacerea pe banii mei (poate imprumutati de la tot neamul),apoi vine statul si vrea impozite...
Este o prosteala la nivel national...
Eu,chiar sunt de acord sa nu mai dau NIMIC statului Roman. Daca toti romanii se hotarasc in acest sens,statul nu are ce sa faca. Sunt sigur,ca dupa mai putin de
7 zile,statul ar face o reforma in beneficiul oamenilor,in caz contrar ar trebui sa dispara ca entitate. Iar eu,m-as bucura ENORM.
Totul este simplu in acest sens,dar tot statul face diversiuni mediatizate,pentru a distrage atentia "prostimii" de la lucrurile importante.
Dar,sper,ca romanii sa deschida ochii... Fereasca D-zeu de furia multimii...
Aviz amatorilor... Daca nu mai plateste nimeni,sa ne bage pe toti la puscarie,iar acolo trebuie sa ne dea "ei" de mancare...dar,de unde ?
Forta vine din partea multimii... Si,nu cred ca mai e mult...!
Corect, eu am inceput sa nu-mi mai platesc taxele, pt ca de cand sunt nu am primit nimic, nici somaj, nici medicamente compensate, absolut nimic, dar am tot platit. La un moment dat sigur o sa ma intrebe ce mai fac, si eu o sa le arat securea gata ascutita, decat sclav mai bine considerat extremist (in viziunea lor), sau de ce nu, terorist, doara e la moda, cand nu esti de acord cu statul esti automat terorist. La dracu cu ei.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)