avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Ce taxe nu platiti, ca TVA (24%) se retine cand cumparati orice de la magazin, contributiile sociale (~50% din cheltuiala cu salariatul) se retin la sursa, la fel impozitul din orice dividende. Daca fumati, ~90% din pretul de cumparare al tigarilor merge la stat, la fel ~50% din pretul alcoolului si combustibilului. Intrebarea nu este daca vreti sa nu mai platiti taxe, ci daca puteti? :) Ce puteti sa nu platiti?

In SUA, pe de alta parte, evaziunea este printre cele mai mici din lume, desi principalul impozit e direct, fiecare om trebuie sa pastreze bani in banca ca sa-i livreze cu manuta lui la stat. As vrea sa vad cine ar plati intr-un asemenea sistem in Romania. :))
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Va trebui boicotat tot sistemul.Sa nu se mai cumpere nimic pe o perioada destul de indelungata,incat sa se ajunga la un colaps financiar,in ceea ce privesc darile catre stat...
Dar,in Romania,este cu totul altfel... Lipseste unitatea !
~ Conținut șters la cerere ~
gigelas a scris:

Va trebui boicotat tot sistemul.Sa nu se mai cumpere nimic pe o perioada destul de indelungata,....

Daca as vrea discutii politice, m-as duce in acea sectiune.

In legatura strict cu neplata taxelor prin limitarea consumului, nu cred ca este realista. Mai intai ca orice economisire se face in vedea unui consum viitor si veti plati atunci cand veti consuma. In al doilea rand ca agregarea neplatii taxelor (cadere guvern etc) ar provoca o cadere economica in care s-ar sterge economiile facute in banci. Daca economisiti la saltea, inflatia le-ar sterge valoarea.

In concluzie, sistemul este perfect alcatuit pentru a face imposibil refuzul onest de a plati taxe. Singurii care o pot face, zic eu, sunt cei care comit si alte ilegalitati in concurs (nu elibereaza factura, fac contrabanda, mint angajatii ca vireaza la stat CAS-ul si nu o fac etc). Si pentru asa ceva, nu, multumesc. Evazionistii din realitate nu sunt niste eroi, sunt chiar daunatori oamenilor muncitori si cu bun simt. Daca nu ma credeti, incercati sa faceti legal o pizzerie / restaurant cu livrare in Bucuresti, veti descoperi ca concurenta este intotdeauna mai ieftina cu 30%, din moment ce fenteaza legea si proprii angajati. In teorie suna bine sa nu mai platesti, dar de fapt il jupoi pe vecinul care plateste.
eumarian a scris:

gigelas a scris:

Va trebui boicotat tot sistemul.Sa nu se mai cumpere nimic pe o perioada destul de indelungata,....

Daca as vrea discutii politice, m-as duce in acea sectiune.

In legatura strict cu neplata taxelor prin limitarea consumului, nu cred ca este realista. Mai intai ca .........

Din pacate,aveti perfecta dreptate. A fost prima idee ce mi-a venit in cap. De fapt,stiu ca trebuie facut ceva,dar ...........
Poate aflam o alta idee aplicabila ?

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)