avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Pai, o cunostinta a dat in judecata statul pentru asigurarile de sanatate, ca avea o asigurare privata si era obligat in acelasi timp sa plateasca si cea obligatorie, la stat. Judecatorul de la CC a spus ca dosarul este repspins pt ca intra ideea de solidaritate.
Adica tu trebuie sa fi solidar cu toti, dar statul cu tine nu. De asta am zis ca singura alternativa e o revolutie violenta.
Daca cineva potrivit educatiei si constitutiei sale morale vrea sa vada sange, violenta este intr-adevar o optiune. Cine vrea vinovati, crucificati, scuipati, poate sa-si doreasca o "revolutie". Dar sa nu se minta inchipuindu-si ca asta va aduce lapte si miere, prosperitate, educatie sau decenta. Oamenii de caracter evita violenta.
eumarian a scris:

Daca cineva potrivit educatiei si constitutiei sale morale vrea sa vada sange, violenta este intr-adevar o optiune. Cine vrea vinovati, crucificati, scuipati, poate sa-si doreasca o "revolutie". Dar sa nu se minta inchipuindu-si ca asta va aduce lapte si miere, prosperitate, educatie sau decenta. Oamenii de caracter evita violenta.
Da,aveti dreptate. Haideti sa avem o buna educatie si sa avem si un caracter ireprosabil.... si sa asistam in tacere cum ne jupoaie niste derbedei ce afirma ca ne sustin interesele...sa nu cumva sa zicem ceva la adresa lor....sa nu cumva sa ii deranjam in vreun fel....sa tacem si sa-i lasam sa faca ce vor ei,ca doar noi i-am ales...
Eu cred ca unii sunt atat de bolnavi,incat nici nu mai stiu ce gandesc,nu mai stiu in ce tara se afla,nu mai stiu si nu vad in ce haos se afla populatia tarii... Sa tacem ! Asta e solutia ???
Cei se sus,au nevoie de un tratament eficient...pastile de AKM ! Doar atat ! Si se va rezolva totul !
Cred ca nu e cazul sa fiu "...un om de caracter".#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o:angry:
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
gigelas, utilizator
Proverb: "Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa stea deoparte>"
remus1982 a scris:

Proverb: "Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa stea deoparte>"

:rofl:Nu este un proverb:) Este o spusa a primului liberal-conservator din cati au existat, Edmund Burke, primul care s-a opus ideii de revolutie, si a scris mereu in favoarea imbunatatirii graduale a societatii, step by step. Raul la care se refera este Revolutia franceza care a condus la Teroare si la dictatura lui Napoleon.

Burke a fost inventatorul intelectual al ideii ca orice revolutie violenta duce la crime, dictatura, saracie si depravare. Mai proasta alegere de citat pentru fascismul dvs nu puteati gasi. Cititi Reflectii asupra revolutiei franceze:

Un om care se crede plin de bunavointa isi poate dori ca societatea in care se afla sa fie altfel decat este acum, dar un adevarat patriot si un om de stat intodeauna se vor gandi cum sa inmulteasca ce au deja la dispozitie . O inclinatie catre a pastra si o abilitate de a imbunatati, luate impreuna, ar fi standardul meu de om de stat. Orice altceva este vulgar in conceptie, periculos in executie

Nimeni nu v-a spus sa taceti, dar sa ameninti oameni cu moartea.. credeam ca am depasit asa ceva. Si Burke ar fi fost de acord cu scaderea taxelor, dar nu prin mijloace violente.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)