Ghandi spunea: "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in jurul tau". Va intreb: cu ce ar fi mai buna o "detronare" violenta a celor care fac legea la propriu si la figurat in Romania? Si eu sunt indignat de ce se intampla, si cred ca trebuie sa facem ceva radical si sustinut, dar violenta nu este niciodata o solutie, cred cu tarie asta! Daca cei de la putere din Romania au asa influenta mare si sunt atat de lipsiti de scrupule, nu credeti ca ar folosi toate mijloacele violente si imorale pentru a deturna si condamna orice incercare de "destabilizare a democratiei din Romania"? Sa nu uitam, ca la nivel declarativ si international suntem considerata o tara democratica. Orice incercare armata sau violenta de a schimba ceva va fi considerata, ca si in cazul comunismului, o incalcare a drepturilor omului si vor sari toate structurile democratice pe noi.
Parerea mea este ca schimbarea trebuie sa vina la nivel de convingeri si in mare parte prin educatie. La ce bun sa schimbam conducerea, cand la nivel national, de la Presedinte, pana la ultimul portar (din punct de vedere ierarhic, nu uman) cea mai mare parte a romanilor sunt de acord ca nu e nici o problema sa furi, daca mai si faci ceva pentru tara... problema nu sunt conducatorii, dupa cum spuneam in mesajul anterior... problema e ca cea mai mare parte a populatiei gandeste la fel. Eu am incercat sa gasesc intre politicienii nostrii cativa care sa aiba o structura morala sanatoasa, capacitate intelectuala si dorinta de a face bine pentru Romania... nu am gasit niciunul. Tragedia noastra, ca popor, nu este proasta conducere, ci degradarea morala perpetuata prin lipsa timpului pentru a face educatie (in goana dupa bani si/sau disperarea pentru supravietuire) si degradarea morala a formatorilor (profesori si jurnalisti).
Am discutat cu mai multe persoane din diferite paturi sociale si aceasta a fost concluzia mea... o revolutie este inutila datorita faptului ca nu ar face decat sa schimbe autorii persecutiei.
Romania are nevoie de o revolutie, dar o revolutie care sa schimbe caractere si sa formeze o populatie cu o moralitate sanatoasa. Pentru asta propun sa infiintam sau sa gasim un ONG care doreste sa faca asta, prin campanii sustinute si cu finantari Europene. Iar dupa ce se formeaza cel putin un grup consistent de persoane capabile sa conduca bine tara, se poate discuta de schimbarea conducerii - schimbare ce se poate face pasnic prin "infiltrarea" acestora in parlament, iar ulterior prin promovarea de legi care sa demonteze mecanismele de opresie si impiedice formarea altora noi.
Daca sunt persoane care au aceeasi parere cu mine, va rog sa-mi scrieti aici sau pe blogul meu pentru a pune lucrurile in miscare
[ link extern ]