avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
fat frumos a scris:

magda.hisum a scris:

DACA ai masa de manevra pentru initiativa. Asta am propus si eu, parlamentari care sa sustina, dar se vede ca pe acest topic sunt destui oameni care au grija sa arate ca sunt destepti si citeaza CE NU POTI SA FACI.

1. Refuz sa fac parte dintr-o masa de manevra, chiar daca aceasta masa este manevrata initial intr-un sens bun. Aceasta masa de manevra, cu timpul, poate fi utilizata fara sa-si dea seama pentru realizarea dorintelor unei persoane sau a unui grup de persoane. Si aceste dorinte nu vor fi intotdeauna dintre cele mai bune.

2. "Parlamentari care sa sustina..." - daca veti gasi macar unul, acela va trebui declarat "monument al naturii".

3. "...si citeaza CE NU POTI SA FACI". Pentru ca o actiune sa aiba sorti de izbanda, trebuie analizate intai punctele forte ale adversarului.
Sa zicem ca se strang 100.000 de semnaturi pentru modificarea cotei TVA. Bucurie mare! Initiativa are sorti de izbanda! Dar... nu este acceptata. De ce? Spune in Constitutie. Daca se stia de la bun-inceput acest lucru, timpul pierdut cu strangerea semnaturilor, putea fi folosit pentru gasirea unor solutii adevarate de rezolvare a problemelor.

chestia cu manevra nu e ideea mea, eu doar am subliniat DACA, in sensul ca nu prea ai, ca n-ai loc de pup{>>}isti
magda.hisum a scris:

eumarian a scris:

Foarte corect, dar daca ai masa de manevra pentru initiativa, ai destula presiune pentru a o exercita pe caile clasice, ale propunerii parlamentarilor, nu? Acelasi efect l-ar avea propuneri de privatizare / scaderi ale serviciilor / impunerea obligatiei echilibrului bugetar. Doar ca nimeni nu o sa accepte taieri de servicii/cresteri de taxe fara a trezi simpatii revolutionare:)

DACA ai masa de manevra pentru initiativa. Asta am propus si eu, parlamentari care sa sustina, dar se vede ca pe acest topic sunt destui oameni care au grija sa arate ca sunt destepti si citeaza CE NU POTI SA FACI. Mai, mai, ma uimeste atat de mult spirit patriotic la unii. Intr-o tara in care o mana de oameni isi dau legi conform propriului interes, cand si cum le convine, si o armata de prosti intreaba cat de sus trebuie sa sara ca sa ajunga cu capul la pumnul lor, nu ma mira ca am ajuns vai de mama noastra.

Aveti dreptate. Unii,chiar nu vor sa vada ce se petrece in jurul lor... Prefera sa stea cu mainile in san...Daca ne-am uni fortele,cei ce ne tot umilesc nu ar mai avea ce face si nici curajul sa mai iasa din case...case ce sunt facute din banii furati de la popor...
magda.hisum a scris:

Imi pare rau, nu am avut intentia sa lezez pe cineva. Doar ca m-am saturat sa vad oameni care il iau pe nu in brate, devin blazati si disperati in autocompatimirea lor. Eu vroiam sa spun ca daca vrei cu adevarat ceva, LUPTI PENTU ASTA, gasesti solutii, te zbati, cauti variante, propui si combati. Nu stai cu mainile in san, plangandu-te si improscand cu noroi pe cei care FAC ceva, chiar daca e rau ( ma refer la politicieni, acoliti, trepadusi, etc). Bravo lor, daca tu ca cetatean esti oaie!
CORECT ! Este chiar perfect ce ati afirmat...
Am analizat toate variantele, si am gasit asa:
- pe cale legala.pasnica, nu vei face nimic, deoarece esti ignorat, pt ca lor mai frica le este de "stapani" decat decat de tine;
- violenta/revolutia este singura metoda.
remus1982 a scris:

Am analizat toate variantele, si am gasit asa:
- pe cale legala.pasnica, nu vei face nimic, deoarece esti ignorat, pt ca lor mai frica le este de "stapani" decat decat de tine;
- violenta/revolutia este singura metoda.

Bine ! Vor pica astia... Dar,pe cine pui in locul lor,ca trebuie sa fie cineva si acolo ? Te-ai gandit ? Poate ca ai dreptate.Acest aspect il cunosc mai toti romanii, dar... Si,au avut grija sa-si intemeieze tot felul de structuri militare...oare,ptr. ce ? Romanul de rand nici macar nu a observat acest detaliu... Nu ca nu s-ar gasi leac si ptr. ei...dar... Astfel de discutii,daca nu esti atent,vor intra in alta sfera ... Iar,cand e vorba de omul de rand,toate institutiile statului se autosesizeaza. Daca nu au ptr. ce,iti vor gasi nod in papura. Daca nici asa,iti vor fabrica ceva... Cunosc felul de lucru al jigodiilor.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)