avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Pt mine e proverb. Proverbele le fac oamenii nu invers.
In viata ai doua sanse: ori sa fi sclav ori liber. Iar baietii care sunt la putere nu prea cred ca vor renunta la ea de buna voie. Asa ca cine vrea sa indoaie genunchiu e liber sa o faca.
Ei ne ameninta cu extintia, in numele legii, iar noi vom fi cu un pas inaintea lor, le vom intoarce zeciuit.
Nu cred ca aici cineva indeamna la violenta in adevaratul sens al cuvantului. Doar ca oamenilor le-a ajuns cutitul la os, si efectiv nu mai pot inghiti atata nimicnicie. Undeva este un sambure de adevar, deoarece toti cei care ne conduc acum nu vor pleca niciodata de bunavoie. Si stiti de ce? Deoarece exista o masa de oameni pe care sa o jupoaie dupa bunul plac, pentru ca legile FACUTE DE EI vor fi intotdeauna de partea lor, pentru ca nici macar justitia nu mai poate face ceva, deoarece au avut grija ca pe toate posturile de decizie sa fie oamenii lor, inclusiv in sistemul judiciar. Si probabil actionand, te lupti cu morile de vant. Constitutia noastra e doar la nivel teoretic democratica, punctele esentiale au fost modificate pentru a nu te putea exprima in nici un fel, si tu, ca cetatean al tarii, esti obligat sa inghiti sau sa pleci spre orizonturi mai calde. Eu nu vreau sa plec din tara mea, nu vreau sa fiu fortata sa plec! Ceea ce este mai rau e ca nu exista nici un om cu bun simt care sa aiba putere de decizie. Ne conduce o clica de excroci care s-au inconjurat de lichele proaste si usor de magulit si manevrat, care sa le inlesneasca demersurile. Exista mii de oameni in Romania, oameni instruiti, cultivati, buni tehnicieni, cu o minte limpede, care gandesc pe termen lung si nu la cum sa se imbogateasca azi si dupa ei potopul. dar acesti oameni sunt marginalizati, tinuti cu strasnicie departe de sferele de influenta. Si cand ma gandesc ca programele UE sunt pentru grupurile vulnerabile, si ei scriu acolo ca se adreseaza persoanelor cu dizabilitati, persoanelor in situatie de risc social. Daca ne gandim bine, toti ne incadram, cei care fac parte din marea masa a populatiei. Hai sa depunem un proiect pentru Romania!:)
Istoria a demonstrat deseori unde se ajunge in astfel de cazuri, dar, din pacate, a mai si aratat ca tot acel grup mic de oameni castiga, chiar daca cei care au asuprit au disparut. Este un joc nebun. Liderii Romaniei spun ca tara e suverana si ei sunt suverani, dar totusi iau ordine de la altii din afara. Au platit greselile altora iar noi platim factura. Acel grup este si mai bogat, iar restul sunt si mai saraci. Vor fi repercusiuni. E suficient 0,5 % sa se ridice si vom elimina raul.
Vad ca s-a reaprins flacara revolutionara de cateva zile. Si eu sunt de-acord cu necesitatea imperativa a schimbarii starii de fapt in Romania. Daca tot e sa vorbim in proverbe, propun: "Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita". Daca am ajuns aici este pentru ca acesta este nivelul general al populatiei. Din pacate schimbarea nu poate veni din partea majoritatii pentru ca majoritatea este responsabila pentru ce se intampla in Romania.
Pe de alta parte nu pot fi deacrod cu o revolutie armata. Suntem in mileniul III, ar trebui sa avem masini zburatoare, pace mondiala si banii sa nu mai existe... iar lucrurile astea nu se obtin prin forta bruta. Este timpul ca romanii sa-si foloseasca inteligenta nativa pentru a gasi solutii pasnice si functionale pentru problemele cu care ne confruntam.
Invit pe toti acei intelectuali care cred ca putem face o schimbare prin forta cuvantului si prin initiative si mecanisme pasnice sa scrie si sa comenteze pe blogul meu destinat exclusiv acestui deziderat: o Romanie si o lume fara saracie. [ link extern ]
Chiar daca am vrea sa facem totul pasnic, evenimentele arata ca cei de "sus" nu vor, pt ca s-a observat deja ca se resping rapid dosarele de la CC.
Si chiar daca toata populatia ar vrea, acestia sunt in stare sa omoare sa puna la cale diferite atentate ca sa schimbe opinia publica. Ce mi-a venit acum in minte e atentatul din Bologna in care NATO a ucis cateva sute de oameni intr-un metrou ca sa puna totul in carca partidului de stanga care era tot mai popular. Asa ca metoda pasnica nu e viabila, acestia nu stiu decat violenta.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)