avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Trebuie platite, dar numai serviciile necesare (aparare nationala, politie), si cele cu care crezi ca ai nevoie, asemeni unui alt bun sau serviciu. Un simplu exemplu: pensiile. Cu ce te ajuta ca azi iti decupeaza atata din salar, daca atunci cand ajungi varsta pensionarii cineva poate decide cat sa primesti, sau daca sa primesti.
Plus ca se vede clar intentia statului: acapararea a cat mai multa putere. Desigur din cauza ca cei care sunt la conducere sunt tot oameni.
Dar din moment ce cineva poate decide pentru tine, daca ai un drept sau nu, inseamna ca nu esti liber, ci dependent. Si oricum, statul nu te poate proteja, asta s-a vazut de-a lungul timpului, statul a facut mai mult rau decat bine. Oamenii ar trebui sa aleaga pentru ei, nu o dadaca administrativa.
Intotdeuna, aceasta forma de organizare a dus la un singur lucru: sclavagie si razboi. De asta, in timp, cand lucrurile se vor inrautati tot mai mult (150 % din PIB datorie publica si privata) vor aparea adevaratii teroristi, nu marionetele de azi, si atunci toata societatea se va inchide, si se va apropia, din nou, anul 1939.
Statul, saracul, nu are nici o vina, nu statul de subjuga ci oamenii care au ajuns sa se creada indestructibil si atotputernici. Hai sa fim seriosi, statul nici macar nu exista ca entitate, oamenii l-au creat. Si tot oamenii sunt cei care abuzeaza de aceasta forma de organizare.Guvernantii nu sunt Statul, statul suntem noi, toti, la un loc. Cel putin asa ar trebui sa fie, intr-o ordine fireasca a lucrurilor. Darile care ar trebui date catre stat ar trebui sa fie de bun simt, contributia tuturor pentru binere general, de care beneficiaza fiecare implicit: acces pe drumuri bune, protectie, apa, sanatate, relatii externe, etc. Doar ca mintea perversa a celor avizi de control, putere, si bani a gasit o metoda de a utiliza acest concept initial salutar in interes propriu. Eu cred ca in constitutie ar trebui prevazute niste limite pentru modificarile si deciziile pe care au dreptul sa le faca si sa le ia persoane trecatoare, beneficiare de marea IMUNITATE. La urma urmei, deciziile imunitarilor tot genocid se cheama, si ar trebui sa poata fi trasi la raspundere. Daca ar trebui sa urmam acest criteriu, atunci lui Ceausescu i s-au incalcat grav drepturile:)
Ceausescu a fost executat in stil mafiot ! Nu mai este un secret. Stie tot poporul.
In ceea ce priveste tragerea la raspundere a celor ce au acum imunitate...mi se pare o iluzie. Nu vedeti ca,in tara asta,totul se rezuma la procese pe rolul instantelor de judecata ? Si,magistratii judeca dupa cum vor,ca doar nu ei platesc erorile judiciare...ci,Statul,adica tot noi. S-a ajuns ca tara sa fie condusa de justitie. Ce spune Curtea Constitutionala,ramane valabil si se aplica. Cu legile salarizarii - pensiilor - educatiei...etc.,tot ce ajunge la CC se valideaza ca fiind constitutionale...cand,orice om normal vede cu ochii lui ca nu sunt constitutionale, ci conduc la un singur numitor comun: atentat la viata oamenilor ! Asta e.
Am ajuns sa vorbim doar pe aici...Asta e democratia ??? Sau felul de viata,traiul oamenilor ? Democratia ne-a adus doar dreptul de a vorbi liber. Si nu orice... Daca spunem unui functionar public ceva la adresa sa,care poate fi interpretat ca o amenintare ce i-a produs teama,putem fi condamnati,pentru ultraj.
Asa ca,cel mai bine,ar fi sa ne puna botnite,sa distruga si internetul,sa faca totul pentru a fi in siguranta.
Dar,totusi,cineva o sa le vina de hac...pentru ca asa a fost de cand lumea...(Si Tu,Brutus ?) (Capul lui Motoc vrem !) etc.
Nu vedeti ca majoritatea batranilor tarii,se duc din prima zi a anului,sa plateasca darile catre Stat ? Pai,poate ca Statul nu mai avea bani,dupa petrecerile de sarbatori... Asta e Romania actuala. Pana nu se va gasi cineva dispus sa-si dea viata pentru a termina cu cei ce ne jupoaie,nu se va face nimic.Ceva in stilul Vlad Tepes. Sa-i puna in tepe pe toti ce merita,in Piata Revolutiei,sa-i vada lumea... Atunci,va exista frica pentru cei ce au nevoie de asa ceva pentru a-si vedea de treburile tarii. In folosul cetatenilor,nu a unor dobitoci avizi de putere si bani.
Nu vedeti,ca vor sa se impoziteze averile ILICITE...??? Pai,daca sunt ilicite (ilegale) sa se confiste,nu sa se impoziteze... Cine are interes pentru impozitarea unor averi ILEGALE ?
O zi buna. Sper ca nu am deranjat iar pe vreun administrator.....sa stearga mesajul.
eumarian a scris:

grandanat a scris:

M-am nascut intr-un oras relativ mic, oras de munte. Si ca in toate orasele din Romania au loc tot felul de activitati specific romanesti.


:bow:Stiti ca Farfuridi, Trahanache, Catavencu, toata piesa O scrisoara pierduta se desfasoara intr-un oras de munte? :) Poate acolo e Romania reala.

Cat credeti ca i-ar lua Afganistanului cu cel mai bun guvern (necorupt, dedicat, educat, autoritar sau mai stiu eu ce) sa ajunga la bogatia Germaniei? Raspunsul este evident, minim 50 de ani, optimist 100, probabil 200, posibil niciodata.

Va contrazic. Maxim 25 de ani.
Argumente:
- rezervele de uraniu (cele mai mari din lume)
- plantatiile de opiu (datorita americanilor 95% din piata de opiu din lume)
Cu astea doua resurse, Afganistanul poate face bani cat Franta si Germania la un loc.
Cine se scot acum de pe urma lor ?
Invadatorii.
Haha. Nu. Exclus.
- Cele mai bogate tari tind sa fie cele mai sarace in resurse. Acest fenomen, este cunoscut ca "blestemul resurselor" si e bine documentat. Vedeti Anglia, Japonia, Coreea de Sud, Singapore etc [ link extern ]
- Nici anuarul Uniunii Sovietice (falsificat) nu a inregistrat cresteri constante de peste 10%, o cifra superioara constanta e exclusa de istoria lumii. Coreei de Sud / Japoniei i-a luat 50 de ani si cu siguranta Afganistanul nu va repeta aceasta performanta miraculoasa.
- Afganistanul are acum aprox 1000$ productie / cap de locuitor anual. Asumand crestere de 10% anual (cat a reusit China) in 25 de ani da de-abia 10800$/ cap de locuitor.
- Germania are astazi productie aprox 40.000$/cap de locuitor. Asumand ca nici ea nu sta pe loc si creste cu o medie de 2%, in 2061 va avea 107.663 $ / cap de locuitor (in dolari 2011). Asumand 10% anual, Afganistanul in 50 de ani ar ajunge la 117.000$/cap de locuitor.
- Dar Afganistanul aproape n-are drumuri, scoli, canalizare, autostrazi, educatie primara, aproape nimic. Japonia si Coreea de sud avusesera anterior lui 1950 o perioada de adaptare la formele vestice , asa ca Afganistanul n-are vreo sansa sa repete performanta, in opinia mea. Orice afgan ar trebui sa emigreze sau sa astepte 100 de ani:)

Mmm, oricum, topicul asta a plecat de la sustinerea libertatii individului (prin neplata taxelor) si a ajuns la un colectivism nationalist. Pai fie zici ca te descurci fara servicii de stat, fie vrei sa-ti dea de mancare statul.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)