avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Din pacate, majoritatea vor merge, ca de obicei, cu sistemul. Cei putini, care se vor opune vor fi luati si "ascunsi". Chiar daca populatia s-a revolta, ar intra trupele ONU in tara pentru "mentinerea" guvernului. Argentina, Haiti, si unele tari africane sunt un exemplu clar. FMI & NATO, grupare infractionala.
minius a scris:

Pe de alta parte nu pot fi deacrod cu o revolutie armata. Suntem in mileniul III, ar trebui sa avem masini zburatoare, pace mondiala si banii sa nu mai existe... iar lucrurile astea nu se obtin prin forta bruta.
Este timpul ca romanii sa-si foloseasca inteligenta nativa pentru a gasi solutii pasnice si functionale pentru problemele cu care ne confruntam.
Invit pe toti acei intelectuali care cred ca putem face o schimbare prin forta cuvantului si prin initiative si mecanisme pasnice sa scrie si sa comenteze pe blogul meu destinat exclusiv acestui deziderat: o Romanie si o lume fara saracie. [ link extern ]

Nu avem masini zburatoare si pace pentru ca tehnologia a fost suprimata fara de public, iar interesul sugatorilor de $ a avut intotdeauna prioritate.
Ca sa isi revina Planeta tre' sa se intample ori o catastrofa exceptionala ori sa dispara de tot banul. Altfel de tot invartim intr-un status quo unde 1-5% castiga si restul sunt sclavi pe plantatie.
Inteligenta mai nou se pedepseste. Si se pedepseste aprig. Se constata asta cam peste tot, pentru ca s-a implementat sistemul cu secretara cu drept de taiat si spanzurat, numita manager. Pana nu dispare nivelul asta de 'frectie' nu se va mai putea face ceva inteligent.

remus1982 a scris:

Chiar daca am vrea sa facem totul pasnic, evenimentele arata ca cei de "sus" nu vor, pt ca s-a observat deja ca se resping rapid dosarele de la CC.
Si chiar daca toata populatia ar vrea, acestia sunt in stare sa omoare sa puna la cale diferite atentate ca sa schimbe opinia publica. Ce mi-a venit acum in minte e atentatul din Bologna in care NATO a ucis cateva sute de oameni intr-un metrou ca sa puna totul in carca partidului de stanga care era tot mai popular. Asa ca metoda pasnica nu e viabila, acestia nu stiu decat violenta.

Magarii din astea se fac tot timpul. Si din pacate nici dupa ce sunt demonstrate nu iese nimeni sa se revolte, pentru ca deja controlul e prea drastic si bine pus la punct (detaliem daca vreti).

minius a scris:

Parerea mea este ca schimbarea trebuie sa vina la nivel de convingeri si in mare parte prin educatie.

S-a 'aranjat' si capitolul asta. Venisera cu propuneri de trimis la gradinita obligatoriu de la 2 ani sau alte aberatii de genul. Adica sa se faca spalarea creierului si programarea chiar din start, ca poate pana la 7 ani copilul se mai putea imuniza un pic.

remus1982 a scris:

Nu stiu cat de viabil este pt ca, daca urmaresti, aceste "mari corporatii" unele au fost salvate de catre stat, si cetateanul plateste factura.

Pai da, ca o mana spala pe alta. Statul ii favorizeaza cu legi, iar aia sponsorizeaza puterea politica. Cetateanul e restul la TVA in toata treaba asta.

minius a scris:

Tragand linie pentru ultimii 2-3 ani am constata ca am lucrat pentru Stat, care a obtinut cam de 2-3 ori mai mult decat mine din afacerea mea si pentru Banca (tot a statului) care a obtinut si ea o cota mai mare din venituri decat am folosit pentru firma si pentru actionari.

Si la un angajat normal, angajatul castiga 3/7 si statul 4/7.
Calcul detaliat aici:
[ link extern ] /

gigelas a scris:

Domnilor,eu raman tot la ideea ca toti romanii sa nu mai plateasca absolut nimic la stat ! Daca noi nu dam bani la bugetul statului,statul nu mai are ce cheltui. Si asa, statul se tot imprumuta,fara a intreba multimea daca este sau nu de acord... Iar,aceste datorii,le platim noi toti... Devin obligatii pentru toti !!! Oare,de ce ?
Ce ne poate face statul,la toti,daca ne-am hotari sa nu mai dam absolut nimic ?
Ne va baga la puscarie pe toti ? Ok ! Dar,acolo,trebuie sa ne asigure traiul. Iar statul,nemaiavand bani la buget,cu ce ne va hrani ? Va fi ceva nemaiintalnit,care va pune un mare semn de intrebare statului. Apoi,sa vedeti ce frumos o sa se poarte cu populatia tarii,care i-a votat si le-a dat astfel "ciolan de ros"...,pe care in momentul actual o calca in picioare.
Eu,nu voi mai plati nimic,niciodata ! Absolut nimic. Iar cand vor veni la mine,veti vedea la Tv. si pe internet ce se va intampla. Nu vorbe,ci fapte....

De acord, dar problema e ca nu prea vor putea fi convinsi nici macar o mica parte din oameni sa faca asa ceva. Ei deja sunt scalvi, au rate, datorii, etc.

remus1982 a scris:

Din pacate, majoritatea vor merge, ca de obicei, cu sistemul. Cei putini, care se vor opune vor fi luati si "ascunsi". Chiar daca populatia s-a revolta, ar intra trupele ONU in tara pentru "mentinerea" guvernului. Argentina, Haiti, si unele tari africane sunt un exemplu clar. FMI & NATO, grupare infractionala.

Argentina si multe alte tari au fost distruse complet de privatizare si capitalism. La noi se chinuie de 20+ ani sa faca asta si inca mai rezistam. Am intrecut asteptarile.
Ceausescu a fost in vizita in mai multe state, a observat si a inteles ce inseamna democratia.
Din acest motiv a tinut granitele inchise...a prevazut ce poate face "romanul" cand are mana libera...
"Un cizmar"...dar mai destept decat altii ce se cred destepti la ora actuala.
Pigmeul ar trebui sa se ocupe de coasa lui,nu sa terorizeze oamenii... Sau,oamenii ar trebui sa se foloseasca de coasa...
Deja situatia, poate mi se pare numai mie, devine imposibila. Tot mai multe impozite, deja fara reprezentare, iar beneficiile sunt si mai mici. Daca mai zice careva ca banii nu ajung in mare parte in buzunarul complicilor celor care au fost in acesti 20 de ani la putere, trebuie sa se trateze.
A refuza sa platesti taxe si impozite e ca si cum in caz de infectie alimentara ai refuza sa mai mananci. Solutia nu e asta pentru ca nu asta e problema.

Toti incearca prin diferite modalitati(mai mult sau mai putin legale) sa pacaleasca statul platind mai putin pentru ca taxele sunt considerate prea mari. Statul mareste taxele pentru ca nu se descurca cu banii. Si uite asa intram intr-un cerc vicios, aparent fara iesire.

Si mai grav, banii incasati de la contribuabili sunt foarte prost gestionati, scurgandu-se in toate directiile.

M-am nascut intr-un oras relativ mic, oras de munte. Si ca in toate orasele din Romania au loc tot felul de activitati specific romanesti.

Toate institutiile, din orice domeniu, administrativ, primarie, salubritate, jandarmerie, transport local, CFR, salubritate, biserica, administratia financiara, camera de comert, biblioteca, regia de apa, administratia pietelor, politie, procuratura, etc, absolut toate, au o organigrama extrem de incarcata, care mananca foarte multi bani. Cu zeci de sporuri necuvenite de la spor de zambet pana la spor de radiatie.

Oras de altfel cu un patrimoniu foarte bogat, sute de hectare de padure, pasuni uriase, fel de fel de institutii care ar trebui sa fie "pe plus" sa scoata profit. Insa dimpotriva tot timpul mananca bani.

Nu a existat angajare in vreun post mai bunicel fara vreun favor sau nepotism.
Nu a existat licitatie sau lucrare publica fara sa se scurga bani in buzunarul cuiva. Lucrari de constructii de drumuri, tot felul de proiecte de reabilitare executate la preturi exorbitante.
Nu a existat primar, sef de politie, director de scoala, consilieri etc, care sa nu-si vada propriu interes, si totodata sa neglijeze comunitatea.

Pe de alta parte, cea privata, nu exista firma care sa nu incerce sa fenteze statul, marfa fara acte, facturi pierdute, munca la negru. Bonurile de casa sunt o raritate, facturile se pierd in vant. Orice, numai sa nu plateasca dari la stat/primarie.

Si tot asa an de an se agraveaza situatia, se mai schimba oamenii dar mentalitatile nu, ca-n proverbul cu lupu si naravul.

Si la un moment dat stai si te intrebi, de ce nu ai apa calda, apa rece, drumuri, iluminat public, de ce nu ai loc de munca, de ce cand faci comparatie cu o alta comunitate europeana similara ai impresia ca esti pe alta lume, sau cel putin cu vreo 50 de ani in urma.
Si binenteles ca majoritatea, ca si cei de aici, incep sa tipe: statul, presedintele, primarul, hotii aia din sistem.
Da stau eu sa va intreb, procurorul care ia spaga, politistul care inchide ochii, consilierul care da votul, nu tot noi suntem? =D> Ca doar nu sunt extraterestrii veniti de pe alta planeta.

Ce v-am descris mai sus se poate extrapola cu perfectiune matematica la nivel intregii tari.

Prin absurd, sa facem un exercitiu de imaginatie, sa inlocuim toate aceste persoane, acesti hoti din sistem, sa-i inlocuim brusc peste noapte cu oameni alesi la intamplare, facem loterie 1000 din 5000. Credeti ca se va schimba ceva ?#-o
Normal ca nu, am ajuns o societate bolnava, care cauta tot timpul sa dea vina pe altii. Striga in gura mare ca statul de de vina si in acelasi timp isi invata copiii ca e mai important in viata sa ai celular decat sa citesti o carte, ca e mai important e sa ajungi fotomodel dacat invatatoare, afacerist decat zidar, ca e mai bine sa stai in bar sa bei decat sa muncesti. Un popor care uita pe zi ce trece care sunt adevaratele valori care stau la baza unei societati.

Deci in concluzie sa strigam in gura mare, statul e de vina !!!:clapping: :clapping: :clapping:
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)