grandanat a scris:
M-am nascut intr-un oras relativ mic, oras de munte. Si ca in toate orasele din Romania au loc tot felul de activitati specific romanesti.
:bow:Stiti ca Farfuridi, Trahanache, Catavencu, toata piesa O scrisoara pierduta se desfasoara intr-un oras de munte? :) Poate acolo e Romania reala.
Cat credeti ca i-ar lua Afganistanului cu cel mai bun guvern (necorupt, dedicat, educat, autoritar sau mai stiu eu ce) sa ajunga la bogatia Germaniei? Raspunsul este evident, minim 50 de ani, optimist 100, probabil 200, posibil niciodata. Niciun afgan nu este vinovat ca s-a nascut aproape fara canalizare, fara vreun drum asfaltat si fara vreo universitate, dar tot ce pot spera e o imbunatatire anuala de 5%, poate 3%. Mutatis mutandis, daca avem rabdare si muncim, in 30-40 de ani o sa fie si Romania comparabila cu Vestul. In opinia mea, oamenii indestulati o sa-si schimbe si comportamentul.
Legat de scaderea taxelor, ce spuneam in postul precedent este ca singura greva fiscala cu sanse de reusita (oricare ar fi aia) ar fi cea a firmelor.
Poate primeste banca X ajutor de la stat in criza 1 milion, insa banca livreaza ea lunar catre stat 10 milioane (CAS retinut de la angajati + TVA retinut din comert). Mi se pare naiva dorinta unora ca taxele sa nu se mai plateasca de persoane, dar sa le plateasca in continuare companiile (sunt fix aceiasi bani, doar ca sistemul de taxe ascunde sursa impozitarii). Prin urmare, cei care vor sa nu se mai plateasca taxe, sa convinga corporatiile sa nu mai retina contributiile de pensie din salariu si TVA-ul din produse, asumandu-si urmarile penale. Nu e asa usor sa zici "eu nu mai platesc".