avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Romania e ca o gradina cu 20 de "gradinari", din care vreo 3 muncesc, 1 bine alti 2 prost, vreo 2 se fac ca muncesc, altii 4 se uita la aia care muncesc cu dispret; vreo 10 incearca sa fure de unde pot iar restul danseaza si comenteaza.
Daca ar muncii toti 20 gradina ar fi infloritoare si toti s-ar indestula peste masura, dar asa abia au ce manca si tot ce fac e sa dea vina pe gradinarul sef.

PS. De ce nu putem fi ca gradinarii germani, ca doar n-au 4 perechi de c**ie. Si colac peste pupaza au si taxele mai mari ca noi?:hammer:
D.le grandanat ,pe undeva,aveti perfecta dreptate. Insa,scapati din vedere faptul ca,acei procurori,politisti,judecatori...etc.despre care mentionati in exemplul dat mai sus,au format o noua clasa sociala,paralela cu cea in care ar trebui sa functioneze ca functionari PUBLICI. Acestia se ghideaza dupa reguli nescrise,in special dupa felul in care pot scoate mai multi bani (nu conteaza sursa...) si uita de restul oamenilor pe care ar trebui sa-i reprezinte,prin functiile publice pe care le detin. Dar,e greu de exemplificat aici astfel de cazuri,ce sunt deja prezentate si pe la Tv. - magistrati prinsi luand mita,procurori corupti,politisti...la fel,etc.
Cineva,din sistemul juridic,mi-a spus,cu zambetul pe buze,ca,citez:"...este greu de intrat in magistratura / sistemul judiciar...dar este mult mai greu...de iesit de acolo...!" Oare,de ce ? Pentru ca ajung sa cunoasca unele amanunte ce ii fac imuni la reactiile colegilor. Practic,ajung sa cunoasca dedesubturile unora dintre colegi,care sunt corupti. Si nu mai pot face nimic pentru a-i demasca,intrucat aceia sunt sustinuti de altii mai mari in grad / functii,care la randul lor ar putea sa-i faca viata un calvar celui ce ar incerca sa ii demaste... Asta-i adevarul in situatia data. De aici se ajunge la toate faradelegile la care suntem martori.
Iar cei mai multi dintre cetateni,accepta situatia asta. Nu se implica in nimic spre a eradica acest flagel...Cum ? Este simplu,dar nu se poate spune aici. De fapt,singura metoda aplicabila in situatia data,raportat la momentul actual...
O zi buna.
Cu stima.
grandanat a scris:

Romania e ca o gradina cu 20 de "gradinari", din care vreo 3 muncesc, 1 bine alti 2 prost, vreo 2 se fac ca muncesc, altii 4 se uita la aia care muncesc cu dispret; vreo 10 incearca sa fure de unde pot iar restul danseaza si comenteaza.
Daca ar muncii toti 20 gradina ar fi infloritoare si toti s-ar indestula peste masura, dar asa abia au ce manca si tot ce fac e sa dea vina pe gradinarul sef.

PS. De ce nu putem fi ca gradinarii germani, ca doar n-au 4 perechi de c**ie. Si colac peste pupaza au si taxele mai mari ca noi?:hammer:

Pentru ca nu mai are cine sa dea cu parul si sa puna lumea la munca.
Nu se vrea a se da cu parul ! Nu exista niciun interes pentru a pune lumea la munca... Numai asa "baietii destepti" pot lua imprumuturi externe,pe care le suportam noi toti,insa ele se duc in buzunarele unora... Numai asa pot veni tot felul de firme straine sa "investeasca" in Romania....cu beneficii pentru "unii" !
Au distrus toata economia tarii (pusa pe picioare de un...cizmar analfabet - cum sustin "Ei"),apoi au putut face ce vor cu tara intreaga.
Nu vedeti ce guvernanti avem ? Unde mai vedeti,in lume,un presedinde atat de "zambaret" in orice imprejurare ? Stie "dumnealui" de ce este asa de vesel...
Si...eu sunt apolitic.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
gigelas, utilizator
grandanat a scris:

M-am nascut intr-un oras relativ mic, oras de munte. Si ca in toate orasele din Romania au loc tot felul de activitati specific romanesti.

:bow:Stiti ca Farfuridi, Trahanache, Catavencu, toata piesa O scrisoara pierduta se desfasoara intr-un oras de munte? :) Poate acolo e Romania reala.

Cat credeti ca i-ar lua Afganistanului cu cel mai bun guvern (necorupt, dedicat, educat, autoritar sau mai stiu eu ce) sa ajunga la bogatia Germaniei? Raspunsul este evident, minim 50 de ani, optimist 100, probabil 200, posibil niciodata. Niciun afgan nu este vinovat ca s-a nascut aproape fara canalizare, fara vreun drum asfaltat si fara vreo universitate, dar tot ce pot spera e o imbunatatire anuala de 5%, poate 3%. Mutatis mutandis, daca avem rabdare si muncim, in 30-40 de ani o sa fie si Romania comparabila cu Vestul. In opinia mea, oamenii indestulati o sa-si schimbe si comportamentul.

Legat de scaderea taxelor, ce spuneam in postul precedent este ca singura greva fiscala cu sanse de reusita (oricare ar fi aia) ar fi cea a firmelor.

Poate primeste banca X ajutor de la stat in criza 1 milion, insa banca livreaza ea lunar catre stat 10 milioane (CAS retinut de la angajati + TVA retinut din comert). Mi se pare naiva dorinta unora ca taxele sa nu se mai plateasca de persoane, dar sa le plateasca in continuare companiile (sunt fix aceiasi bani, doar ca sistemul de taxe ascunde sursa impozitarii). Prin urmare, cei care vor sa nu se mai plateasca taxe, sa convinga corporatiile sa nu mai retina contributiile de pensie din salariu si TVA-ul din produse, asumandu-si urmarile penale. Nu e asa usor sa zici "eu nu mai platesc".

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)