avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Exista initiativa legislativa a cetatenilor unei tari. Se strange o lista de semnaturi pentru o propunere de modificare a unui act normativ sau se propune unul, se coopteaza un reprezentant in parlament care sa sustina si sa faca lobby, si se supune votului :) Dar mai exista o cpnditie: oamenii sa fie uniti si sa mearga pana la capat
=D> Doar ca e o problema. La un vot secret, raspunsul afirmativ la "Sunteti de acord ca daca s-ar elimina toate taxele statul tot ar mai putea plati pensiile si celelalte servicii?" ar trece sensibil de 30-40%, cum arata si niste contributii de pe aici. Daca oamenii n-au incredere in sistem, nu pot sa doreasca altceva decat sa-i lase pe ei in pace si sa ia de la celalalt, ca are mai mult:)
Legea nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni. Cred ca ar fi bine ca romanii sa ia nota de faptul ca pot lua atitudine, dar asteapta sa faca altii ceva pentru ei. Si ca odata cu aderarea la UE, legea europeana prevaleaza legislatia nationala. Si statul "da cu subsemnatul" la cineva:))) si in consecinta poate fi actionat in judecata la forurile UE
magda.hisum a scris:

Legea nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni. Cred ca ar fi bine ca romanii sa ia nota de faptul ca pot lua atitudine, dar asteapta sa faca altii ceva pentru ei. Si ca odata cu aderarea la UE, legea europeana prevaleaza legislatia nationala. Si statul "da cu subsemnatul" la cineva:))) si in consecinta poate fi actionat in judecata la forurile UE

CONSTITUTIA ROMANIEI

ARTICOLUL 74
Iniţiativa legislativă

(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Adica suntem sclavi.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)