Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
1. Scanarea carnetelor de munca nu are nimic dubios.
2. Se face pentru a evidentia din timp stagiile de cotizare la pensie de dinainte de 01.04.2001.
3. E si spre binele viitorilor pensionari care vor astepta mai putin timp emiterea deciziei de pensionare.
Sa inteleg ca totul au facut prost pana acuma, dar asta cu pensiile este singura fapta buna... :) o sa vedem adevaratul scop. Pana acuma nu prea le-au pasat de corectitudinea datelor, acuma dintr-o fata le pasa. Sau are legatura cu noile legislatii privitor la C.I. sau cardul de sanatate? Aaaa, deja incepe sa se lege.
Vad ca unii chiar se mai asteapta la pensii.
Pai pana ies generatiile tinere d-acum la pensie o sa fie munca pe viata, iar cand aia privati vor trebui sa inceapa sa plateasca, vor spune pe scurt 'n-avem'. Si cum statul n-o sa aiba oricum...