avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc de munca

buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
la asta nu m-am gandit.. multumesc de idee...desi sunt convinsa ca nu va vrea lucrul acesta.. e de fapt o concediere nelegala... si cred ca persoana nou angajata stie mai mult sau mai putin lucrul asta:hm:... vroiams a stiu daca e ok preavizul lor cu semnaturile scanate. poate obtin nulitatea acestuia...
preavizul poate avea cel mult valoarea unei instiintari asa cum se procedeaza in cazul unei concediere colectiva, adresata sindicatului, preluata si de alti angajatori pentru situatia concedieri individuale!( prin comparatie)
Apelati si la sfatul unui lider de sindicat.Poate fi de la alta societate.Au experienta in aceasta problema.Preavizul nu-l puteti contesta,fiind o instiintare,nu o Decizie.
nu m-am gandit la asta pana acum....multumesc de sfat
Buna seara!!

Am o intrebare, la dvs, daca puteti sa imi oferiti un raspuns:

Este legala concedierea in conditiile in care am venit din somaj, si in conditiile in care contractul a fost incheiat pe perioada nedeterminata?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)