avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

Buna seara,
V-as ruga sa-mi spune-ti si mie daca , decizia care mi-a fost data , de angajator este completa, eu cred ca este nula din start , numai pt. faptul ca nu s-au respectat , art. 74 (10 din C.M .
DECIZIA NR.....
Data 02.03.2010
1. Contractul de munca nr, 1091 III L / 05.03.2010( aici au gresit si data de inregistrare a C.I M. - este 05.03.2008) al d-nei ...., incadrata subinginer , inceteaza incepand cu data de 02.03.2010.
2. Prezenta poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Bucuresti.

Imputernicitul societatii...

Am primit carnet de munca seria....
si decizia de incetare ..
Data 10.03.2010
Mentionez ca atat eu cat si sotul meu am primit aceeasi DECIZIE la aceeasi data.
Pot contesta decizia ca nula - nefiind corect scrisa.
Si pot contesta si pt. faptul ca conform CCMUNN - art. 81 (2) , ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca suntem sot si sotie ....
Mentionez ca nu a fost concediere colectiva....
Ce sanse as avea in instanta...?
Multumesc
Imi trebuie neaparat avocat..?

Cel mai recent răspuns: mihailcostache , utilizator 13:40, 29 Ianuarie 2011
exista citatia in dosar?
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .
Acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea . Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).
Prin răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept, pârâtul caută să demonstreze că pretenţiile reclamantului sunt neîntemeiate, în întregime sau în parte , deci se apără în fond .
multumesc pt. raspunsuri...!
presupun ca exista citatia in dosar...
va intreb cum oare pot eu afla daca nu cumva societatea a formulat cererea de recurs dupa cele 10 zile acordate de instanta,( dupa calculele mele si dupa data postei cand eu am primit Hotararea ar cam fi depasit termenul...dar nu stiu pe ce data au primit-o ei..as putea afla..?)
Imi spunune-ti va rog , la Curtea de Apel trebuie sa ma prezint personal la data stabilita , sau e suficient acel inscris , pe care o sa-l depun cu 5 zile inainte de data stabilita...?
in motivele pe care soc. le-a mentionat in Recurs, spune ca..."instanta , din oficiu, fara a motiva care este temeiul de drept , invoca exceptia nulitatii deciziei de concediere, unind exceptia cu fondul cauzei.In aceasta situatie, pt. a da posibilitatea partii sa se apere , in opinia noastra , trebuia sa ne fi comunicat pt. a putea raspunda si a ne face apararea in consecinta. Neprocednad astfel,apreciem ca ni s-a adus o grava incalcare a dreptului la aparare incalcandu-se totodata si principiul contracdictorialitatii si al oralitatii pt. ca nu a pus in discutie cererea, motiv pt. care apreciem ca sentinta pronuntata este nelegala...."
acestea au fost scrise de societate , sunt o gramada de fraze jurudice....dar toto ce stiu , si inteleg eu este ca desi a fost anuntata in mod legal( si acest lucru este trecut si in HotarareraTribunalului) nu s-au prezentata si nu au depus nini o Intampinare , motiv pt. care s-a si dat verdictul dupa doar doua infatisari.....
Ce as putea eu sa raspund la ceea ce scrie avocatul societatii....?
In Hotarare scrie clar totul , ...acum practic ma apuc eu sa scriu de ce a Hotarat Tribunalul in favoarea mea...?cand ei in Decizia de concediere nu trec nimic din ceea ce trebuia trecut confr. Codului muncii , cand ei nu respecta CCMNN-2010, SI CONCEDIAZA AMBII SOTII IN ACEEASI ZI...
Eu inteleg ca trebuie practic sa sciu exact ce am scris si la primul inscris pt. Tribunal , ca ...soc. spune ca mi-au fost respectate drep[turile, dar nu face referie care au fost ele...
Multumesc mult pt. rabdare,,,,se apropie termenul si trebuie sa depun intampinarea si as mai vrea cateva lamuriri...
Ma prezint sau nu si eu ....
mii de multumiri....! toate cele bune...!
trebuie sa verificati la C.A. in dosar daca exista citatia! ( marti si joi este program )
este indicat sa depuneti intampinare.

Alte discuții în legătură

Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)