avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

Buna seara,
V-as ruga sa-mi spune-ti si mie daca , decizia care mi-a fost data , de angajator este completa, eu cred ca este nula din start , numai pt. faptul ca nu s-au respectat , art. 74 (10 din C.M .
DECIZIA NR.....
Data 02.03.2010
1. Contractul de munca nr, 1091 III L / 05.03.2010( aici au gresit si data de inregistrare a C.I M. - este 05.03.2008) al d-nei ...., incadrata subinginer , inceteaza incepand cu data de 02.03.2010.
2. Prezenta poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Bucuresti.

Imputernicitul societatii...

Am primit carnet de munca seria....
si decizia de incetare ..
Data 10.03.2010
Mentionez ca atat eu cat si sotul meu am primit aceeasi DECIZIE la aceeasi data.
Pot contesta decizia ca nula - nefiind corect scrisa.
Si pot contesta si pt. faptul ca conform CCMUNN - art. 81 (2) , ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca suntem sot si sotie ....
Mentionez ca nu a fost concediere colectiva....
Ce sanse as avea in instanta...?
Multumesc
Imi trebuie neaparat avocat..?

Cel mai recent răspuns: mihailcostache , utilizator 13:40, 29 Ianuarie 2011
Dpa cca 14 zile de la comunicare( sa fiti siguri ca s-a comunicat si soc si nu aufacut recurs) mergeti la Tribunal si solicitati legalizarea hot. sau investirea ei cu formula definitiva si irevocabila. apoi , mergeti la un executor.
avind in vedere faptul ca, sentintele pronuntate pe dreptul muncii sint executorii de drept, va sfatuiesc sa faceti o cerere catre societatea la care ati lucrata si sa puneti in vedere conducerii sa puna in executare sentinta. art. 277 Codul muncii prevede un termen strict in ceea ce priveste punererea in executare a acestui tip de hotarire si o sanctiune de ordin penal in cazul neexecutarii. cererea de punere in executare a sentintei civile privind reintegrarea o puteti depune la registratura, cu o copie avind nr. de inregistrare a acesteia, scrisoare recomandata cu confirmare de primire, alt mijloc de comunicatie care sa va permita dovada transmiterii solicitarii catre angajator. daca dupa trecerea intervalului de timp stabilit de lege angajatorul nu pune de buna voie sentinta in aplicare, puteti face plingere penala impotriva reprezentantilor angajatorului atasind dovada comunicarii solicitarii punerii in executare. succes!
multumesc pt. raspunsuri..!
Deci sa inteleg ca dupa 14 zile , trebuie sa merg la Tribunal si sa intreb daca , societ. a facut recurs ( eu nu am de unde sa stiu daca Hotararea se trimite si societatii, presupun ca s-a trimis )si apoi sa urmez etapele , pe care mi le-ai spus...
Puteti verifica la arhiva instantei data cand s-a comunicat societatii decizia primei instante si numarati aceste zile de la data primirii deciziei pentru a vedea daca s-a depus sau nu recurs ....
Imi poate raspunde , va rog , cineva...?!
Ce se intampla daca nu mai cerem reangajarera la ei...?
Eu sunt angajat deja, iar sotia este in somaj....
Oare eu daca cer doar plata salariilor pana azi - cu toate celelalte drepturi , ar fi o problema ( mentionez ca eu lucrez de cca. 2 luni)., iar sotia ar trebui sa dea somajul inapoi...?Sunt un pic nelamurit in legatura cu acest aspect ( cerem drepturile salariale de la ei, dar suntem obligati sa restituim CEVA -daca eu am lucrat si sotia e in somaj ?)
Nu stiu cum sa procedam mai bine...!
Mi-e teama ca ei or sa ne trimita pe un santier , in tara , care ar avea dificultati economice, si ne-ar da afara apoi din motive economice....sau lipsa act. pe santier..
Pt. ca mi-e greu sa cred , ca italienii vor respecta intocmai Hotararea Tribunalului . si ne vor accepta pe vechile posturi ...!
Asta daca nu vor face contestatie...
Mai sunt cateva zile ( cam pe 1 iunie), si deja nu stiu cum ar fi mai bine sa procedam ...
Mi-e teama sa nu piarda si sotia , ajutorul de somaj , si eu actuala slujba...!
Daca poate cineva sa-mi dea cateva sugestii ...!
Multumesc si va doresc o zi buna..!

Alte discuții în legătură

Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)