avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

Buna seara,
V-as ruga sa-mi spune-ti si mie daca , decizia care mi-a fost data , de angajator este completa, eu cred ca este nula din start , numai pt. faptul ca nu s-au respectat , art. 74 (10 din C.M .
DECIZIA NR.....
Data 02.03.2010
1. Contractul de munca nr, 1091 III L / 05.03.2010( aici au gresit si data de inregistrare a C.I M. - este 05.03.2008) al d-nei ...., incadrata subinginer , inceteaza incepand cu data de 02.03.2010.
2. Prezenta poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Bucuresti.

Imputernicitul societatii...

Am primit carnet de munca seria....
si decizia de incetare ..
Data 10.03.2010
Mentionez ca atat eu cat si sotul meu am primit aceeasi DECIZIE la aceeasi data.
Pot contesta decizia ca nula - nefiind corect scrisa.
Si pot contesta si pt. faptul ca conform CCMUNN - art. 81 (2) , ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca suntem sot si sotie ....
Mentionez ca nu a fost concediere colectiva....
Ce sanse as avea in instanta...?
Multumesc
Imi trebuie neaparat avocat..?

Cel mai recent răspuns: mihailcostache , utilizator 13:40, 29 Ianuarie 2011
Buna -ziua,
azi am aflat de pe site-ul Tribunalului, ca s-a in cheiat procesul meu ..si iarasi Hoatararea a fost in favoarea mea....adica s-a anulat cererea de concediere si soc. trebuie sa ma reangajeze ( cu toate ca eu deja lucrez acum , la alta soc. deci nu se pine problema sa ma intorc - nu s-ar mai putea _) si sa-mi dea toate drepturile salariale , de la concediere pana la angajarea propriu-zisa.
acum as avea cateva intrebari ....
- in Hotarare este precizat (mentionez ca inca nu am primit-o oficial , am citit pe site-ul Tribunalului)...cu drept de recurs in zece zile de la comunicare.Asa a fost si la prima Hotarare , deci iarasi vor facea , poate recurs ...si iarasi la Curtea de apel ....si tot asa ? de cate ori se dau Hotarari si Recursuri , la acelasi Proces( dupa prima Hot.,Curtea de Apel a clasat cazul si l-a trimis spre rejudecare la Tribunalul Ialomita)
Eu ce fac ...? astept sa vad daca fac ei recurs sau le fac scris , sa respecte Hotararea , fara sa mai astept cele zece zile ...?
Odata cu cererea de respectare a Hotararii , sa fac si CERERE DE DEMISIE..?
Va multumesc...toate bune..!
Nu trebuie sa asteptati recusul, ci sa faceti cerere de executare a hotararii (dupa ce se redacteaza si o primit acasa).
Adresati cererea angajatorului, care ar trebui sa va invite la reintegrare si sa va plateasca.
Scrieti in cerere ca daca nu executa hot. in termen de ... 10 zile, sa zicem, va veti adresa unui executor judecatoresc, angajatorul urmand sa suporte si chelt de executrare silita.
Hotarararile in litigii de munca sunt executorii dupa prima instanta.

Ciclul "hot. - recurs - casare - rejudecare -recurs - casare - re-rejudecare" poate teoretic continua la nesfarsit, daca de fiecare data hotararea e gresita...

Cererea de demisie o veti face numai dupa ce sunteti invitat la "reintegrare".
Buna-seara, lumea pleaca casa
Am primit Hotararea definitiva si executaorie de drept, prin care se anuleaza decizia de concediere si plata drepturilor salariale , actualizate cu dobanda legala..Stiu ca acum trebuie sa fac o cerere de reincadrare - (sa cer pur si simplu reincadrarea pe baza Hotararii, inteleg ). Problema este ca in aceasta perioada ( 18 .dec. - 07 ian.) societatea isi inchide activitatea si toata lumea pleaca acasa ( in Italia conducerea).Eu sa trimit prin posta , cererea , recomandata sau sa merg la ei ( dar sunt sigur ca nu gasesc decat paza ...). Nu stiu cum sa fac...?!
Puteti sa asteptati sa-si inceapa activitatea societatea si apoi sa mergeti sa depuneti cererea de reintegrare si de plata a drepturilor stabilite prin hotararea judecatoreasca.
buna-ziua,
as dori si eu sa stiu, daca in Cerea pe care o s-o scriu catre societate, pt. reincadrare , trebuie sa precizez si art. din Codul muncii ( 277-278) ,sau doar cer reincadrarea cu plata tuturor drepturilor salariale, indexate cu dobanda (cum e precizat in Hotarare). Cu alte cuvinte trebuie sa fac referire la art. de lege din Codul muncii, prin care ei sunt obligati sa respecte Hotararea , sau doar cer ce mi se cuvine...?( nu prea stiu cum sa fac si maine as vrea sa merg sa las cererea...)

Alte discuții în legătură

Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)