avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

Buna seara,
V-as ruga sa-mi spune-ti si mie daca , decizia care mi-a fost data , de angajator este completa, eu cred ca este nula din start , numai pt. faptul ca nu s-au respectat , art. 74 (10 din C.M .
DECIZIA NR.....
Data 02.03.2010
1. Contractul de munca nr, 1091 III L / 05.03.2010( aici au gresit si data de inregistrare a C.I M. - este 05.03.2008) al d-nei ...., incadrata subinginer , inceteaza incepand cu data de 02.03.2010.
2. Prezenta poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Bucuresti.

Imputernicitul societatii...

Am primit carnet de munca seria....
si decizia de incetare ..
Data 10.03.2010
Mentionez ca atat eu cat si sotul meu am primit aceeasi DECIZIE la aceeasi data.
Pot contesta decizia ca nula - nefiind corect scrisa.
Si pot contesta si pt. faptul ca conform CCMUNN - art. 81 (2) , ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca suntem sot si sotie ....
Mentionez ca nu a fost concediere colectiva....
Ce sanse as avea in instanta...?
Multumesc
Imi trebuie neaparat avocat..?

Cel mai recent răspuns: mihailcostache , utilizator 13:40, 29 Ianuarie 2011
azi am sunat la Tribunal si...da au facut pe 24. ian. recurs.
Acum mi-e nu-mi ramane decat sa astept citatia de la Curte de Apel..?
Dar recursul asta se poate face si dupa mai multe zile decat cele 10 prevazute de Hotarare....?
Daca eu am primit-o pe 21 dec. 2010 si pe 05. ian. 2011, am depus la ei cererea de respectare a Hotararii , cum mai pot ei depune abia pe 24. ian. recurs. Pot invoca diverse motive ...? Se accepta asa ceva in Instante ..?
Nu trebuie respectate cele 10 zile de la primire , indiferent de motivele pt. care ai intarziat..? ( si 10 zile sunt calendaristice sau lucratoare , ca nu stiu..)
Prin urmare acum , nu mai pot merge la Tribunal sa cer legalizare si nu mai pot apela la executor , sa inteleg ...?
Trebuie doar sa astept...?
multumesc..
nu pot oare sa fac o cerere la Presedintele Tribunalului de respingere a recursului ca tardiv...?fara sa mai ajung la Curtea de Apel...?
Cei de aici (Tribunal), nu mai pot face nimic...?
Nu pot verifica daca au depasit termenul de depunere a recursului...?
Ma gandesc ca asa ar fi logic ...nu depui recurs dupa o luna si totul pleaca la Curtea de Apel...!
Chiar nu mai pot face nimic aici , tre sa astept Curtea , cu toate ca eu am depus la (angajator) cererea de respectarea Hotararii si nu mi-au dat nici un raspuns...si le-am anexat o copie si dupa Hotarare si de atunci au trecut 20 de zile nu 10 ....
Ma intreb cum se primesc aceste recursuri fara sa se verifice daca sunt sau nu in timp...
V-as ruga un raspuns ...multumesc
nu mai stiu ce sa fac...!
Recursul se formuleaza in termen de10 zile de la data comunicarii hotararii ...acum este important de vazut data cand au primit hotararea . Aceasta se poate verifica la dosarul cauzei uitandu-va pe dovadade comunicare a hotararii primei instante.

Instanta de recurs este cea care care verifica daca calea de atac a fost sau nu formulata in termen.
Buna-seara, va multumesc mult pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat ...dar ...tot mai am nevoie de ajutor...!
Azi am fost la Tribunal si am vazut dovada comunicarii la angajator. Au precizat ca....au primit-o pe 22.12.2010 dar soc. a intrat in vacanta si cum , -chipurile - s-au intors pe 10 ian. 2011 si recursul poarta stampila 21.01.2011, ajungand la Tribunal pe 24.01.
Acum va intreb eu , cum poate spune ca si-au reluat activitatea pe 10 ian. cand eu am fost la ei la sediu (Bucuresti) si am depus Cerere de respectarea Sentintei (cu toate drepturile cuvenite) pe data de 05. ian . ( nr. de inregistrare cu stampila pe cerere).Asta nu dovedeste , ca au mintit si eu pot solicita exceptia tardivitatii recursului ...?
Si inca ceva ...un executor mi-a spus ca Hotararile in litigii de munca sunt executorii de drept si nu e necesar sa astept rezultatul recursului.
De fapt si de la Tribunal; mi-au spus ca-mi pot legaliza o copie de pa Hotarare...
Va rog spunuti-mi...
- am sanse daca platesc un executor ( pe care tre sa-l caut in Bucuresti...)
--sau sa astept Recursul ...eu gandesc ca ar trbui respins ca fiind tardiv...
cum crdeti ca e mai bine sa fac...?
multumesc mult ....toate bune va doresc...!
Putei sa le faceti pe amandoua concomitent ... sa apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in executarea hotararea , iar la recurs invocati exceptia tardivitatii acestuia .. termenul curge de la comunicare si nicidecum de la revenirea din concediu.
Puteti dovedi ca au stiut de hotarare depunand copie de pe cererea dvs din data de 05.01.2011.

Alte discuții în legătură

Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)