avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters103772

Activitate ContSters103772

Răspuns la discuția Plata sulta
Se poate folosi de procedura ofertei reale insotita de consemnatiune.
Trimite o notificare la ultima adresa cunoscuta a beneficiarului sultei, prin care il invita la o anumita data si ora la sediul unui executor judecatoresc. Daca beneficiarul sultei nu se va prezenta, x va consemna banii reprezentand sulta la cec, pe numele si la dispozitia lui y si va lasa recipisa in pastrarea executorului judecatoresc, la cutia de valori.
executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal despre aceasta, care va face dovada platii, putand fi folosit la cartea funciara pentru radierea privilegiului/ipotecii copartasului.
Adica... cineva, paratul sau reclamantul a formulat o cerere de chemare in garantie. Care a fost respinsa, adica... nu a fost admisa. Ati inteles?
Răspuns la discuția executare silita
Executorul nu poate executa decat titluri executorii, iar executarile silite se pot realiza doar asupra bunurilor debitorului, nu si a altor persoane.
Prin urmare, executorul nu poate vinde la licitatie publica cota indiviza a fiului, daca nu exista un titlu executoriu impotriva acestuia.
Dvs. ca angajator riscati sa platiti pentru pagubele pricinuite de angajatul dvs.
Daca acest lucru se va intampla, aveti deschisa actiunea in regres impotriva angajatului.
Din pacate asa stiu organele de politie sa aplica legea in Romania.
Formulati doua plangeri : una adresata comandantului sectiei de politie, cealalta adresata prim-procurorului parchetului, prin care sa reclamati lipsa de reactie a celor abilitati sa actioneze.
Totusi. nu va asteptati sa se adopte vreo masura urgenta.
Puteti sa-i actionati in judecata pe cei de la service-ul auto si in civil, pe obligatia de a face (sa va predea masina), cerand si despagubiri. Insa si un asemenea proces va dura.
Titlul de proprietate corectat original urmeaza sa il ridicati de la institutia care l-a corectat.
Probabil ca titlul initial nu l-ati depus la consiliul judetean, ci la comisia judeteana de fond funciar. In aceasta situatie, intrucat de distribuirea titlurilor de proprietate, emise de comisia judeteana, s-a ocupat comisia locala, urmeaza sa il ridicati de la aceasta din urma.
Comisia locala de fond funciar functioneaza in cadrul primariei.
Urmatorul pas este actionarea in judecata a promitentilor-vanzatori, pentru rezolutiunea contractului si restituirea avansului.
Se calculeaza dupa regula aplicabila termenelor procedurale. Aceasta inseamna ca 12.06 ar fi ultima zi cand trebuie sa le depuneti.
Răspuns la discuția Impartirea datoriilor
Daca sunteti separati in fapt, ar trebui sa divortati, iar dupa pronuntarea divortului sa efectuati partajul bunurilor si datoriilor comune.
Dreptul de folosinta exclusiva asupra partilor comune ale unui imobil se poate inscrie in cartea funciara.
Conditia este sa fie deschisa carte funciara pentru imobilul respectiv.
Potrivit art.45 din Legea nr.7/1996, pentru un imobil cu construcţie – condominiu –, din care unele părţi sunt comune indivize iar restul sunt individuale, se întocmeşte o carte funciară colectivă pentru întreaga construcţie, şi câte o carte funciară individuală pentru fiecare proprietate individuală.