avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate toth_ovidiu

Activitate toth_ovidiu

Răspuns la discuția cont asociatie proprietari
1. Vezi Legea nr. 230/2007, mai ales art. 10. Daca vor continua sa refuze, fa sesizare la Primarie sau chiar la Politie.
2. Nu numai ca nu e normal, e ilegal.
Vezi O.G. nr. 22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice, stabilite prin titluri executorii.
Persoanele fizice pot fi autorizate sa desfasoare activitati in toate domeniile, meseriile şi ocupatiile, cu exceptia celor reglementate prin legi speciale. Intrucat profesia de c.j. este reglementata prin Legea nr. 514/2003, rezulta ca nu poti activa ca p.f. autorizata in aceasta profesie.
ART. 16 din Codul muncii
(1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Angajatorul persoană juridică, persoana fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, precum şi asociaţia familială au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă.
(2) În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Poti sa-ti dai demisia cu un preaviz de 15 zile, la care angajatorul poate renunta. Pentru dovedirea contractului de munca apeleaza la instanta de judecata, preferabil anterior demisiei.
In primul rand, consider ca litigiul in cauza nu este conflict de munca, asa cum este definit acest conflict in C.muncii si in Legea nr. 168/1999.
In al doilea rand, Decretul nr. 92/1976 prevede in mod expres o norma de competenta materiala speciala in cazul refuzului unitatii de a elibera titularului carnetul de munca la incetarea activitatii.
Răspuns la discuția Vechime in specialitate
In conformitate cu prevederile art. 18 alin. (7) din O.U.G. nr. 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta
Conform paginii web a Ministerului muncii, sectiunea clasificarea ocupatiilor, ocupatia "Jurisconsult" nu mai exista, lucru firesc dupa aparitia legii 514/2003.
Răspuns la discuția AMENDA
Doar in situatia in care depuneai plangerea impotriva p.v. de contraventie inuntrul termenului de 48 de ore, puteai plati, dupa ce ai pierdut procesul, jumatate din amenda, deoarece plangerea suspenda executarea.
Răspuns la discuția AJUTOR PENTRU DECES
ART. 127
(1) Asiguratul sau pensionarul beneficiază de ajutor de deces în cazul decesului unui membru de familie aflat în întreţinerea sa şi care nu are un drept propriu de asigurări sociale.
(2) Se consideră membru de familie, în sensul prezentei legi:
a) soţul;
b) copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, precum şi copiii incapabili de muncă, indiferent de vârstă, dacă şi-au pierdut capacitatea de muncă înaintea vârstelor menţionate;
c) părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi.
(3) Ajutorul de deces cuvenit pentru un membru de familie reprezintă jumătate din cuantumul prevăzut la art. 126 alin. (2).
ART. 128
Ajutorul de deces se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se acordă, la cerere, pe baza certificatului de deces.
(Legea nr. 19/2000)

Incearca la Directia pt. munca, solidaritate sociala si familie sau la Casa jud. de pensii, nu la firma la care lucrezi.

Nu plati nimic. Mai ales ca, probabil, teava respectiva nici nu trece prin apartamentul tau. Din moment ce nu mai beneficiezi de apa calda de la sistemul centralizat, nu mai ai nicio obligatie fata de acest sistem.