avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana Olteanu

Activitate Adriana Olteanu

Răspuns la discuția drept de evacuare sc
Trebuie sa adresati o notificare societatii respectiv prin care sa-i comunicati faptul ca incepand o anumita data, respectivul contract este reziliat, cu invocarea motivului pentru care doriti rezilierea contractului.
Răspuns la discuția indemnizatie bebe
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa obtineti venituri de natura salariala in 12 luni anterioare nasterii copilului.
Avand in vedere ca acum aveti 6 luni lucrate, daca veti continua sa lucrati inca 6 luni pana la nasterea copilului, veti beneficia de aceasta indemnizatie.
Răspuns la discuția Ce trebuie sa faca o mama
Mama poate introduce actiune in justitie avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti cu privire la copil - in mod exclusiv de catre ea sau in comun cu tatal copilului. Se poate cere si stabilirea unui program de vizitare al minorului de catre tata.
Poate solicita obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, dar, daca tatal nu lucreaza sau, pensia va fi stabilita prin raportare la salariul minim pe economie.
Răspuns la discuția drepturi salariale
Pe cale amiabila sau prin introducerea unei actiuni in jjustitie avand ca obiect drepturi salariale, respectiv indemnizatia pentru concediu de odihna neefectuat. Actiunea se introduce la Tribunalul in a carei raza teritoriala se afla domiciliul dvs.
Răspuns la discuția predare srl altui cetatean
Pentru ca aceasta persoana sa preia societatea dvs este necesara incheierea unui contrqct de cesiune parti sociale pe care trebuie sa il semnati si dvs, in calitate de cedent. De asemenea, dvs trebuie sa intocmiti o hotarare AGA privind cesionarea partilor sociale catre respectiva persoana, hotarare care se depune la ONRC si se publica in Monitorul Oficial.
Pentru a va proteja, solicitati acestei persoane sa va furnizez mai multe informatii si o copie a actului sau de identitate.
Actele pe cae vi le-a solicitat sunt acte necesare pentru o cesiune de parti sociale.
Răspuns la discuția pretentii restituire imprumut
Formulati intampinare prin care contestati semnatura din inscris.
Solicitati instantei sa procedeze la verificarea de scripte potrivit art. 177 si urm din Codul de procedura civila urmand ca, in cazul in care insistati ca semnatura este falsa sa fie declansata procedura inscrierii in fals si trimiterea dosarului la Parchet pentru a se face verificari cu privire la fals.
Răspuns la discuția preemptiune
Daca nu ati incheiat cu varul o promisiune bilaterala de vanzare prin care acesta se obliga sa va vanda dvs terenul, nu aveti sanse sa obtineti anularea contractului facut cu tertul respectiv.
Răspuns la discuția insolventa
Trebuie sa luati legatura cu administratorul judiciar desemnat de catre instanta de judecata - datele acestuia se afla la dosarul de la instanta. Acesta hotarasete ce se intampla cu contractele de munca ale salariatilor, daca unt mentinute sau se dispune desfacerea acestora.
Daca doriti dvs desfacerea contractului de munca, depuneti o cerere in acest sens la administratorul judiciar.
Răspuns la discuția Intrebare succesiune
Alaturi de taxa de timbru de 50 lei/mostenitor, se plateste o taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea bunurilor incluse in masa succesorala.
Răspuns la discuția neprezentare la divort
Cererea de divort se va judeca in absenta sotului cu conditia ca acesta sa fie citat in mod corect. Codul de procedura civila impune ca obligatorie prezenta reclamantului la divort - a dvs, nu si a paratului.