Potrivit legii 202/2010, incepand cu data de 26 decembrie 2010, casatoria se poate desface si la notar/Primarie, daca ambii soti sunt de acord, iar din casatorie nu rezulta copii minori. Taxa la notar/ Primarie este de 500 ron.
Daca sotii nu sunt de comun acord in ceea ce priveste desfacerea casatoriei prin divort, se apeleaza la instanta. Durata e mai mare, timp mai mult pierdut....... Taxele sunt: taxa de timbru de 39 ron, timbre judiciare de 0,30 ron si eventual onorariu avocat.
Nu puteti face nimic.Iar daca aceasta nu isi plateste ratele, vi se retine dvs o suma sau/si poate fi pusa in executare pe imobilul respectiv.
Plangere penala la politie si actiune civila pe pretentii. Cel mai bine apelati la serviciile unui avocat pentru a va indruma/asista/reprezenta interesele.
De obicei, terenurile aflate in proprietatea statului se concesioneaza fie pe o perioada de 49 de ani, fie pentru 99 de ani. Daca se scot la vanzare, vor fi vandute in urma unei licitatii.
Daca o hotarare ramasa definitiva si irevocabila in favoarea uneia dintre parti, iar cealalta parte nu isi executa obligatia data prin hotararea respectiva, atunci partea indreptatita va putea cosntrange partea obligata prin aducerea la indeplinire prin executare silita. Concret, cu hotararea ramasa definitiva si irevocabila mergeti la un executor judecatoresc si acesta, la cererea dvs va pune in executare titlul respectiv.
Se apeleaza la Autoritatea tutelara si mai departe la instanta daca este cazul pe baza raportului in urma sesizarii.
Contractul reprezinta o conventie intre parti, practic un acord intre dvs si societatea respectiva, e un contract prin care dvs prestati o activitate ipentru care sunteti remunerat. Asadar, in cazul dvs nu este necesar sa il incheiati la notar, ci dvs cu societatea respectiva.
Este perfect legala clauza respectiva.
Ma intereseaza si pe mine, tot pentru martie, la italiana,engleza si eventual albaneza daca stie cine si poate sa imi dea un mail cu model de subiecte. Multumesc.
nlegea spune ca nici un judecator nu poate da mai mult decat se cere. astfel incat, din ceea ce aratati in mesaj inteleg ca in cererea pe care ati depus-o la instanta nu ati cerut si majorarea pensiei,astfel judecatorul s-a pronuntat pe mai mult decat s-a cerut. mama dvs sau chiar dvs puteti ataca cu apel hotarearea respectiva aratand ca instanta s-a pronuntat pe mai mult decat s-a cerut prin actiune.