Buna ziua !
Referitoe decizia de pensionare , doresc o lamurire , inainte de a ajunge la casa de pensii al carui sector apartin .
Decizia anterioara datata 11,01,2021 , preciza
Stagiu complet de cotizare 30 ani si 5 luni
Total stagiu de cotizare 43 ani , 10 luni si 24 de zile, din care adaugat pentru recalculare 1 ani , 6 luni ,0 zile.
Numar de puncte 37,429
Vine decizia din august 2024 astfel
Total stagiu de cotizare 32 ani , 11 luni 25 zile
Stagiu de cotizare contributiv 4 ani ,9 luni ,4 zile realizat peste 25 ani contributivi
Nr de puncte de stabilitate pentru stagiu contributiv de peste 25 ani 2,38059
Nr total de pencte de stabilitate 34,17791
Precizez ca am lucrat si dupa varsta de pensionare tot 4 ore aproximativ 3 ani ,
Din date de mai sus rezulta diferenta la punctele de stabilitate si la stagiul de contributivitate.
Eu personal , nu am facut absolut niciun calcul , deoarece nu m-am asteptat , ca la recalculare sa nu primesc absolut niciun ban ,0
0 lei in plus.
In speranta unei lamuriri cat de mici , va multumesc anticipat !
CRIMO
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua !
Nu cred ca exista cineva pe planeta Pamant sa va oblige sa mai tineti in casa o astfel de persoana . Fara contract de inchiriere , fara mutatie , fara sa plateasca nimic. Politia normal ca nu se baga in asa ceva . La un avocat ati fii apelat in cazul in care , avea contract sau mutatie .Asa ce face avocatul pentru dumeavoastra ? Bani cheltuiti si eventual un executoe , ca sa ce ? Am trecut print-o situatie in care persoana avea mutatie la mine in apartament . Da . atunci apelezi la un avocat etc , etc . Eu am avut noroc , a plecat singura doar pe baza citatiei de la avocata .Dar sa revin .
Calea cea mai simpla (doar daca e cum spuneti ) , schimbati yala si numai intra in casa .
In cazul in care incearca fortarea in casa , atunci e altceva si anume , violare de domicilui si e de competenta politiei .
Daca are lucruri la dvs. stabili o zi si va intalniti sa i le dati .
Nu se pune problema daca vrea sau nu sa plece .
Va pleca !
Buna ziua !
Cand am avut chiriasi , si eu am solicitat o garantie egala cu c-val unei chirii pe o luna .Va spun si de ce ,
Intretinerea la bloc , in principiu se afiseaza cu o luna in urma . Acea garantie era folosita partial , pentru plata intretinerii pe luna in care chiriasul a consumat , dar a plecat fara sa ma plateasca . In cazul meu , am avut evidenta datoriilor , iar suma perceputa in plus a fost restituita chiriasului , prezentand si calculele respective ..
In cazul dumneavoastra , de ce nu-l intrebati pe proprietar , de ce va cere acea garantie .
Mentionez , ca eu am inchiriat o camera , in cealalta stand eu . Nu prea avea ce strica ,
CRIMO
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Parerea mea !
Chiar daca nu a fost ranit sau lovit , trebuia dus la spital pentru o evaluare , cu orice risc pentru dumneavoastra . Probleme medicale pentru domnul atat de in varsta si mai alea lovit cum spuneti la sold , pot aparea ulterior .
E doar o parere , de care nu e obligatoriu sa tineti cont .
Eu personal asa as fii facut .
In urma cu multi ani , am facut un cred de refinantare . Am primit banii numerar , insa eu , normal ca am achitat celalalt imprumut , urmana apoi ca de restul sumei sa dispun cum doresc .Repet , in urma cu multi ani cam vreo 10 ,
CRIMO
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu fac referire la intrebarea dumneavoastra . Cine face astfel de alegeri , trebuie sa se gandeasca foarte bine inainte . In cazul de fata copilul va suferii cel mai mul . Intai pentru despartirea parintilor si apoi cand va vedea ca numele lui numai este cel pe care il stia. In unele cazuri acesti copii nevinovati pot fii traumatizati pe viata .De cele mai multe ori astfel de greseli se rasfrang asupra copiilor care pot crede ca e vina lor .
Buna ziua !
Din ceea ce m-am interesat si eu privind astfel de situatii , ca sa anuleze acel contract , soacra trebuie sa va dea in judecata si sa dovedeasca ca nu ati avut grija de ea . Acest lucru in situatie ei , este cam greu de dovedit . Consultati si un avocat .
CRIMO
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exact, face ce doreste cu pensia . Poate pleca in vacanta , isi poate cumpara orice . Dumneavoastra trebuie doar sa respectati ceea ce scrie in contractul de intretinere . Atat !
Buna ziua !
Cine a imputernicit vecinii sa-i ridice pensia matusii dumneavoastra ? In alta odine de idei , postasul nu are dreptul sa inmaneze pensia altcuiva decat persoanei in cauza . Se poate face acest lucru doar daca exista o procura . De ce intrebati ce se poate face , cand cel mai simplu este sa ridicati dumneavoastra banii , sau sa mergeti cu matusa la o banca din zona ,faceti un card bancar , pe care de comun acord cu matusda sa-l administrati dumneavoastra .Atunci nu va mai exista aceasta intrebare .