avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate 666.

Activitate 666.

simonette12 a scris:

Procedura civila prevede posibilitate citarii in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar de larga circulatie, publicare care trebuie sa se faca cu cel putin 15 zile inainte de data procesului.

Aha...asa ma gandeam si eu :))
Celui citat, nu-i ramane decat sa citeasca toata presa nationala si internationala....ca sa afle ca a fost citat legal.
Intortocheate sunt caile Domnului, dar si mai intortocheate sunt caile poporului roman.
O seara placuta.
"easy read on..." cam ai dreptate, doar in procent de..100% :D
din fericirea militienilor si nefericirea cetatenilor, lucrurile stau intocmai cum le-ai descris.
am patit-o si eu cu militienii care au pus un martor fabricat si ma judec si acum cu militia ptr. un p.v. de un an de zile.
eu nu cedez, doar fraierii cedeaza.:P
partea proasta este ca inca sunt multi magistrati care dau sentinte favorabile statului roman, chiar daca acesta din urma face abuzuri si incalca legea, prin insusi bugetarii pe care ii plateste ca lucreaza la ...stat.
trebuie inteles ca statul, sta doar sa faca bani pe seama celor care nu cunosc legile sau nu-si cauta dreptatea acolo unde trebuie.
mergi pana la capat si nu ceda.
succes.
Adam Grecu a scris:

Dom' sacal, dar ce obligatie are o persoana, chirias, nechirias, etc. care-si schimba domiciliul? Nu ma faceti sa-mi schimb impresia...
Apoi, din punctul meu de vedere, asa cum spunea si @elga50, daca este in regula cu cartea de imobil (nu ma intereseaza mutatia - aceasta este grija respectivului cand este interpelat de organ), mai trebuie sa si achite consumurile pe-acolo, ori dupa cum a explicat autorul topic-ului, proprietarul are ceva restante datorate de alt chirias... Pai vezi ca are dreptate si admin-ul? Faza este ca el are treaba cu proprietarul, nu cu chiriasul, insa l-a intrebat de sanatate (citeste contract de inchiriere ca sa-l "trezeasca" pe proprietar de fapt).
Si noi avem proprietari care-si inchiriaza proprietatile - este dreptul lor. Deocamdata nu le-am solicitat, sa le vad macar contractul de inchiriere - ca nu-i treaba mea, asa cum a rezultat si din discutia de mai sus, dar mai stii ce le trece prin cap unora - nu stiu cine, organe importante?
Nu am nimic cu chiriasii - fereasca..., pretentia noastra: comportare civilizata, declararea corecta a nr. de persoane (aici intra in joc si prop.) si achitarea intretinerii. Suntem pretentiosi?

Hmm, da dreptul nostru de a inchiria un imobil, dar...LEGAL, si cum in Romania aproape totul se face ilegal, administratorul a ridicat bine problema.
De unde avem noi certitudinea ca cel care inchiriaza este o persoana de buna credinta ? Daca cumva este un urmarit general care isi tot schimba locatia ptr. a nu fii descoperit ?
Mai sunt destule intrebari pe aceasta tema, dar nu e timp de povestit. Facem totul legal si nu mai apar probleme de nici un fel. Atata timp cat ocolim legea, problemele nu intarzie sa apara, chiar daca este vorba de un simplu chirias.=D>
Răspuns la discuția JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Intrucat in speta este vorba de primar, se stie ca primarul sau institutia primarului este pe aceeasi lungime de unda cu instantele, in toata tara asta corupta si mancata de viermi.
Procesele in care sunt implicati functionari ai statului roman, merg greoi si pe rute ocolitoare, astfel incat trebuie sa te judeci ani intregi pana vei obtine o sentinta sau hotarare....si de regula in defavoarea cetateanului simplu.
Solutie: amendare, inlocuire si plangere penala ptr. fals in acte - ptr. expert, apoi recuzare si plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, ptr. abuz in serviciu - ptr. judecatorul cauzei. (se poate recuza intregul complet de judecata, daca sunt mai multi judecatori)
godot a scris:

art. 371 indice 1 alin. 3 Cod Procedura Civila "
Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare
"

Executarea se va face conform titlului executoriu aprobat de instanta, adica prin poprire, si el nu mai poate fii modificat decat daca s-ar cere un alt titlu executoriu in care sa fie prevazut ca executarea se poate face si asupra bunurilor, lucru exclus deoarece este in curs de derulare un titlu executoriu prin poprire dupa cate se intelege din mesaj (din venit-pensie), si conform legii nu poate depasi 1/3 din venit, asa ca tatal tau nu poate platii mai mult decat prevede legea.
floare _de_ colt a scris:

Daca se plateste amenda nu inseamna ca prejudiciul a fost reparat.
Cat priveste infractiunea,este greu sa stim daca sunt intrunite elementele constitutive-la aceste aspecte m-am referit.

Este posibil ca pe viitor asigurarea de raspundere civila sa nu acopere aceste evenimente.Am inteles ca se incearca asta...




Daca se plateste amenda, nu inseamna ca si prejudiciul a fost reparat. (daca lovesti o persoana pe trecerea de pietoni, primesti amenda, ai si permisul suspendat o perioada, dar ... "prejudicul", in speta, pietonul, nu este reparat.
mai pe intelesul tau, trebuie sa platesti victimei o anumita suma, ca sa scapi de procese sau plangeri penale)
Iar in ceea ce priveste infractiunea penala, ea exista. Daca citesti din intamplare codul de procedura penala, vei gasi un articol pedepsit de lege, si acela este "distrugerea". Asadar ...
Nimeni nu scapa nepedepsit, de bratul lung al legii. =D>
Succes la procese ... si ai grija la bariere :P
Raspunsul este DA, trebuie sa-si schimbe permisul de conducere, dar totodata si cartea de identitate.
Legea nu permite a avea mai multe adrese diferite, in mod diferentiat, pe actele cu care te si poti legitima (c.i., permis, talon...).
Pe langa cat costa un apartament, schimbarea tuturor actelor este un "mizilic". Neschimbarea actelor pe aceeasi adresa, atrage sanctiuni cu amenda (care vor fi mult mai mari decat daca s-ar platii ptr. schimbarea actelor).

O zi buna.
Nyku75 a scris:

La instanta de fond mi-a fost admisa cererea de inmatriculare a unui auto fara plata taxei de poluare.Prefectura a depus recurs,iar la Curtea de Apel Brasov,instanta a admis recursul,astfel s-a dat o decizie irevocabila,respingandu-mi cererea.Mai pot ataca aceasta decizie?Cum?

Contestatie in anulare, apoi revizuire daca este cazul.
Răspuns la discuția Procedura de citare
Citatiile se inmaneaza doar sub semnatura, asa cum prevede legea.
Faptul ca o mare parte dintre citatii se "inmaneaza prin afisare" este o mare aberatie si o mare porcarie.
Cand nu se primeste citatia sub semnatura, se poate solicita instantelor sa faca dovada citarii corecte, ceea ce implica dovada cu semnatura destinatarului.
O citatie lasata "prin afisare" nu face decat sa demonstreze ca statul roman ne incalca drepturile cetatenesti. Orice citatie are o semnatura, iar daca destinatarul nu o da, inseamna ca factorul postal semneaza in locul destinatarului, ceea ce inseamna o incalcare grava a legii si ea este sanctionata penal.
Ai pierdut fondul si recursul...urmeaza contestatie in anulare (la recurs), apoi va urma revizuirea. Totul e sa te incadrezi in cele 30 de zile, la fiecare noua actiune, chiar daca nu ai primit sentinta, hotararea sau incheierea (s-ar putea nici sa nu le primesti, decat cu cerere).