avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate mediator

Activitate mediator

Răspuns la discuția conciliere sau mediere?
Conform Art. 7201 cod procedura civila
"In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte", procedura concilierii fiind conturata in jurul ideii de acord si vointa comunca a partilor, desi majoritar este curentul de opinie potrivit caruia legiuitorul a reglementat prin intermediul art. 720¹ C.pr.civ. o procedura obligatorie. Prin instituirea procedurii prealabile de conciliere, legiuitorul a urmarit sa transpuna in practica principiul celeritatii solutionarii litigiilor dintre parti - mai pregnant in materie comerciala - si sa degreveze activitatea instantelor de judecata.

In consecinta medierea poate inlocui concilierea, iar practica recunoaste acest lucru.
Adoptia nu se face "printr-o hartie la notar". Ma tem ca "adoptia respectiva" este lovita de nulitate absoluta! Insa, cf. lg 273/2004 republicata, art 5, al 3 "persoana majora poate fi adoptata numai daca adoptatorul sau familia adoptatoare a crescut-o in timpul minoritatii sale".

Notiunea de "familie adoptatoare" este definita la art 3 litera i din lg mentionata mai sus - "sotul si sotia care au adoptat sau doresc sa adopte, in conditiile prezentei legi".
Ordananta 24 din 30.08.2011 se refera la evaluatori autorizati, nu expert evaluator.
Daca nu sunt indiscreta, ce forma imbraca contractul dvs de vanzare-cumparare? In baza caror acte s-a instrainat terenul???? Ati vazut extrasul de CF? L-ati inregistrat in CF sau la adm financiara??????
Din experienta va spun ca:
- puteti introduce actiunea de desfacere a casatorie de comun acord cu sotul si sa solicitati si partajarea bunurilor;
- veti primi cu siguranta acasa sau vi se va pune in vedere ca va trebui sa achitati 39 ron (parca) taxa de timbru ptr desfacerea casatoriei.
- ulterior veti depune in instanta acordul de mediere si sa nu fiti surprinsa daca veti primi si dvs si sotul o instiintare de plata privind taxa de timbru aferenta valorii bunurilor partajabile (3% din valoarea acestora).
- faceti un raspuns acelei instiintari in care atrageti atentia instantei ca in cf cu legea mediatorilor, lg taxelor de timbru nu gasiti oportuna plata acelei taxe de vreme ce ulterior o veti primi inapoi (mie mi s-au acceptat asa ceva si sotii au primit o noua instiintare, modica in comparatie cu ce au primit prima oara - 19 ron pentru fiecare dintre soti, pentru partaj).

La data stabilita va veti duce la instanta, aceasta va lua act de acordul de mediere, va disjunge cauza si va elibera 2 hotarari: una privind partajul - definitiva (cu tot ce solicitati - purtarea sau renuntarea la numele dobandit etc) si alta privind partajul bunurilor.

GermanAlex are dreptate. Daca cei de la posta nu va dau numele factorului postal responsabil pe zona matusii dvs., dvs. actionati in judecata Posta Romana - Oficul Postal care este raspunzator.
1. Inteleg ca masina dvs. a fost vandalizata de autori necunoscuti in proportie de peste 50%.
2. Au fost revopsite doar partile avariate, respectiv partile laterale si capota motorului.
3. La ridicarea masini din service ati fost obligat de catre soc. de asigurari sa platiti 25% din valoarea facturi in virtutea unei clause din contractul de asigurare , clauza care stipuleaza urmatoarele:
,,Se considera ca a fost necesara revopsirea exterioara integrala a autovehiculului, atunci cand partile avariate reprezinta cel putin 50% din suprafata totala exterioara a autovehiculului respectiv, in unul si acelas eveniment. Exceptie o fac cazurile cand autovehiculul este gasit avariat in parcare de autori necunoscuti, in proportie mai mare de 50% (cazul dvs.) si rezulta necesitatea revopsirii integrale. In aceste cazuri despagubirea se diminuiaza cu 25% din valoarea totala a devizului de reparatii (intelegand prin aceasta cheltuielile cu manopera si materialele pentru operatiunile de tinichigereie si vopsitorie).”


Trebuie sa mergeti la firma de asigurari si sa incercati sa le explicati:
- ca aceasta clauza pe care ei o folosesc nu se potrivesc spetei dvs., intrucat desi avariile depasec 50% din suprafata exterioara a autovehiculului, nu a rezultat revopsirea integrala a masinii si in concesinta, conform devizului de la service, vopsirea s-a efectuat pe anumite portiuni (nu integral), motiv pentru care le solicitati suma platita de dvs. la ridicarea masinii.

Răspuns la discuția student platitor de CASS ?
Conform ordonantei de urgenta aprobate de Guvern pentru o mai buna finantare a sistemului de sanatate, urmatoarele categorii vor fi scutite de la plata asigurarilor de sanatate, incepand cu 1 ianuarie 2011:

- revolutionarii raniti
- revolutionarii raniti retinuti
- pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei
- copiii, tinerii, studentii, daca nu realizeaza venituri
Răspuns la discuția Angajare persoana peste 45 de ani
Pot beneficia de subventie conform art 85 din Legea 76 angajatorii care angajeaza:
- Someri in varsta de peste 45 ani
- Someri parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale (fara a se preciza varsta)

....someri (inregistrati in evidentele agentiilor de somaj)daca ii angajati pe perioada nedetrminata
Răspuns la discuția excursie ratata
Dumneavoastra ati incheiat o polita de asigurare privind serviciile medicale intervenite in strainate pe perioada declarata de dvs..

Atata timp cat evenimentul nu s-a petrecut in strainate in perioada declarata, asiguratorul este in drept sa nu va despagubeasca. Obiectul contractului era altul.

Daca ati fi avut o polita de viata, care ar fi avut aceste riscuri...atunci vorbeam despre despagubiri servicii medicale.