avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Petrescu Laurentiu

Activitate Petrescu Laurentiu

daca acest dosar va priveste personal intr-o anumita calitate cum ar fi suspect, inculpat,parte vatamata , civila etc.. DA ! dar mai indicat ar fi sa consultati un avocat.
Răspuns la discuția Acord de recunoastere/sentinta
domnule Cosmin in plus la cele ce v-au fost spuse adaug: in mod normal conf.art.483 si urmatoarele din codul de procedura penala veti fi citat in fata instantei si abia aceasta v-a hotari dupa verificari daca acordul dvs.de recunoastere va ramine valabil sau nu.
Răspuns la discuția Judecator arestat
Puteti ataca cu o eventuala cerere de revizuire cauza sotului dvs.cu conditia sa puteti dovedi ca acest judecator a comis o astfel de fapta in cauza sotului sau caar exista vreo legatura cu cauzele incriminate,ceea ce nu cred insa ca puteti demonstra.Pe de alta parte cred ca este evident ca acest judecator a comis sau nu vreo fapta de coruptie,este arestat in prezent din considerente "politice".
Răspuns la discuția Dosar trimis la Parchet
Ati fost citat in vreo calitate in aceasta cauza? Pentru ca daca va vizeaza in mod direct nu aveti decit sa angajati un avocat care se v-a deplasa la politie sau parchet si in baza delegatiei avocatiale (mai ales ca in noul cod s-au schimbat si conditiile de studiu al dosarului in cursul urmaririi penale) v-a afla ceea ce va intereseaza.
Răspuns la discuția Imobil vandut in litigiu
In mod normal asa cum a aratat si un alt consultant aveti calea unei plingeri penale pt. inselaciune cit si calea de atac a revizuirii in civil dar un raspuns complet si calificat il puteti obtine doar in urma unei discuti (consultatii) cu un avocat "cu toate actele in fata" cu mentiunea ca v-a trebui sa si platiti aceasta consultatie.Parerea mea este ca raspunsurile pe care le puteti primi la diverse probleme cu caracter juridic de la consultantii site-ului chiar data fiind cota ridicata a acestora si buna lor intentie de a va lamuri , nu pot suplini ajutorul direct si in deplina cunostinta de cauza pe care il aveti atunci cind v-ati degrevat complet de "aceste probleme"si le-ati spre rezolvare unui avocat.Din pacate in Romania inca mai persista mentalitatea ca putem fi "multilateral pregatiti" .
Intradevar art.86 indice 2 din vechiul cod Penal statua ca "termenul de incercare incazul suspendarii pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani".In noul cod Penal in art.92 aismileaza pedeapsa aplicata cu termenul de supeaveghere,nemaiacordind instantei posibilitatea de a majora termenul peste 4 ani. In aceasta situatie consider ca in mod corect a judecat tribunalul cererea dvs. micsorind termenul la 4 ani in conformitate cu principiul aplicarii legii mai favorabile.In privinta contestatiei depuse de parchet la hotarirea pronuntata cred ca nu va poate schimba solutia obtinuta care este legala,insa procurorul cred ca a observat corect neconcordanta dintre dispozitiile art 16 din legea 187/2012 raportate la art 92 al. 1 si 2 din Noul cod Penal.
Nu este nevoie sa fie legalizat la notar,dar cel putin este indicat sa se certifice data si semnaturile de catre un avocat.
Răspuns la discuția Plangere penala?
In situatia dvs. in mod evident este vorba de un litigiu civil intre profesionisti si solutia este numai instanta civila dupa ce in prealabil ati notificat societatea care nu si-a respectat obligatiile.
Răspuns la discuția retrocedare teren
Ar fi important de cunoscut cine a facut cerere de retrocedare a bunurilor ce au fost retrocedate in 2005,sau in numele cui a fost formulata.
Daca este vorba de o pedeapsa privativa de libertate trebuie sa va prezentati imediat dupa ce ati luat la cunostinta de mandatul de executare.