avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate lungdan

Activitate lungdan

Răspuns la discuția Plata comision bancar intretinere
Trebuie sa clarificati la banca. Sunt banci care taxeaza si depunatorul si beneficiarul contului, sau poate ca e comision interbancar (asociatia are cont la o alta banca decat CEC unde platiti dvs), sau poate ca e comisionul de administrare al contului asociatiei de proprietari.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF se ia la tranta cu astia mici si slabi in loc sa ia taurul de coarne de alde dragnea, mazare si altii. ANAF-ura mamii lor de nemernici.
Sumele de bani obtinute din inchirierea spatiilor comune se constituie venit in fondul special (de reparatii). Este ilegal ca acesti bani sa fie impartiti proprietarilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca e sa punem asa taxe haideti sa cuntificam cheltuieli de curatenie/uz lift/iluminatul scarii facute de vizitatori si sa le aplicam doar acelor proprietari care sunt vizati. Montam camere video si supraveghem cine la cine vine in vizita si facem calcule pe care le repartizam celor in cauza. Sau de ce nu le-am impune o taxa de poluare (ca doar nu putem aplica amenzi contraventionale) acelora care fumeaza in lift sau pe casa scarilor, lasa sacii menajerii cu gunoi in fata usii apartamentului, scutura covoare si altele peste balcon, arunca mucurile de tigara pe geam, etc.? Adica sa taxam lipsa celor "7 ani de acasa". Dupa ce facem toate astea avem timp sa taxam si cainii , pisicile si alte oratanii.
Atentie nu orice hotarare poate fi adoptata cu 50%+1. De ex inchirierea spatiilor comune catre terti se poate valida in AG tinand cont de acordul a 2/3 din proprietari. Asa ca depinde de ce anume urmeaza sa se hotarasca.
In luarea unei decizie exista doar pro si contra. Adica ori zici da ca sa iei decizia ori zici nu ca sa nu adopti decizia. Proprietarii care se abtin la vot nu trebuie luati in calcul. E ca si cum nu ar participa. Nu se pot considera ca acorda 1/2 vot pro si 1/2 vot contra adica sunt de acord pe jumatate cu presedintele (pt ca altfel ar fi votat contra) si jumatate in dezacord . E absurd ca sa facem propuneri dupa care sa ne abtinem toti de la luarea deciziei .
In intersectiile prevazute cu marcaje pt semnalizarea directiilor de mers, conducatorii auto trebuie sa se incadreze pe benzile corespunzatore directiilor de mers voite cu 50 m inainte de intersectie si sunt obligati sa respecte semnificatia marcajelor. In acest interval de 50 m nu este permisa schimbarea benzii (pe acest interval marcajul este cu linie continua). Asadar conducatorul camionetei era obligat sa-si continuie drumul inainte pe banda 2 , neavand dreptul de a schimba banda (de pe 2 pe 3) si nici de a vira la stanga (de pe banda 2).
Din moment ce nu se intocmeste un ordin de deplasare , nu acorda diurna inseamna ca salariatul are drept la tichet pt ziua respectiva dar acesta nu ii este acordat, ceea ce ma face sa deduc ca firma foloseste un tertip prin care deconteaza cheltuielile cu evenimentele pe care le organizeaza cu tichetele de masa ale salariatilor din ziua respectiva. Adica firma face petreceri pe spinarea salariatilor
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca nu i-ati dat bani cash. Puteti demonstra ca s-au facut viramente din contul dvs in contul celalalt. Poate ca pe ordinul de plata ati scris ceva detalii tranzactie gen imprumut, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul cand au hotarat sa debranseze blocul de la regia de termoficare , cu siguranta ca s-a stabilit si o solutie alternativa de incalzire , care ar trebui sa se regaseasca intr-un proces verbal al adunarii generale. Solicitati presedintelui asociatiei sa va puna la dispozitie acea hotarare. Deasemenea faceti catre asociatie presiuni ca in cazul in care nu va aproba montarea centralei o sa solicitati prin instanta rebransarea blocului la reteaua de termoficare pt a va asigura caldura. Si credeti-ma cunosc caz cand un proprietar aflat la etajul 10 , singurul ramas bransat la reteaua publica de termoficare dintr-un bloc cu 60 apartamente , cand asociatia a hotarat debransarea, acesta in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila a obligat rebransarea blocului cu toate ca ceilalti 59 de coproprietari erau cu CT proprii.
Din ceea ce relatati cred ca ati fost sanctionat pe nedrept pt neacordare de prioritate (biciclistului) . In acel sector de drum cu intersectie, biciclistul in calitate de participant la trafic nu ar fi avut ce sa caute in partea dreapta a autoturismului ci in spatele acestuia (presupun ca sensul de mers are doar o singura banda).