konstk
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vecinul care doreste sa ridice mansarda are nevoie de acordul notarial al tuturor proprietarilor imobilului.
De asemenea, toți proprietarii trebuie să acorde atât drept de servitute pentru accesarea neîngrădită a mansardei/supraetajării pentru noul proprietar, dar mai ales sunt de acord și înscriu în cartea funciară dreptul de proprietate exclusivă asupra unei părți comune a imobilului, respectiv terasa/podul imobilului ce se dorește a fi mansardat.
konstk
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Contractul de intretinere poate fi atacat numai de partile contractante (intretinator si intretinuti), intre care isi produce efectele.Mai poate fi atacat insa si de cei din categoria avanzilor cauza ai unei dintre partile contractante (mostenitori sau poate creditori ). Asadar daca bunicii au avut si alti copii (frati, surori ai parintelui dumneavoastra), si acestia pot sa atace contractul dupa decesul mamei, invocand, de exemplu, faptul ca au fost pagubiti deoarece nu v-ati executat obligatia de intretinere si ca astfel s-a micsorat patrimoniul mamei.
Legea 31/1990 prevede la Art. 197. - (1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
Puteti da mai multe detalii? In ce context a treia persoana v-a solicitat copia contractului? Exista posibilitatea ca aceasta sa aiba un contract de inchiriere incheiat anterior contractului dvs.
In alta ordine de idei, contractul de inchiriere este incheiat pentru un termen mai indelungat? Este inregistrat la adm.financiara? Dar in Cartea Funciara?
Principalul efect il reprezinta incetarea existentei persoanelor juridice contopite si constituirea unei persoane juridice noi.
Cu aceasta ocazie are loc o transmisiune universala intre subiectele de drept care isi inceteaza existenta si subiectul de drept nou format, in virtutea careia acesta din urma preia integral, de la cel dintai, bunurile, drepturile, obligatiile, inclusiv contractele deja incheiate la data reorganizarii, devenind astfel raspunzator pentru neexecutarea lor