avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet individual avocat Penes Mihaela

Activitate Cabinet individual avocat Penes Mihaela

Răspuns la discuția Divorț-Partaj
depinde de modalitatea in care a primit acel teren. Daca este mostenire este bun propriu, la fel si in cazul donatiei daca nu se specifica faptul ca este bun comun al ambilor soti. Ca atare in cazul in care bunul e propriu orice vindere a acestuia este permisa fara acordul mamei dvs
Răspuns la discuția Executare silita - Probleme
atat timp cat ati achitat contravaloarea acelei parti din proprietate, astfel dupa cum chiar executorul judecatoresc v-a indrumat, trebuie sa va prezentati la acest si sa va elibereze un inscris din care sa rezulte ca suma de bani a fost achitata de catre dvs si ca sechestrul nu se mai impune.
Răspuns la discuția Drept de folosinta
se poate considera ca intre dvs si acestia s-a incheiat verbal, un contract de comodat, acesta nu trebuie incheiat in mod obligatoriu in forma scrisa. Mai mult, atat timp cat acestia nu v-au solicitat contravaloarea utilizarii masinii, raportat la cota pe care o au acestia nu poate sa apara vreo problema.
Răspuns la discuția Probe noi la apel
apelul are caracter devolutiv ceea ce presupune ca pot fi administrate probe noi in masura in care instanta le considera utile, concludente cauzei.
asigurarea nu poate fi facuta pe numele unei persoane decedate, ca atare ori prezentati un certificat de mostenitor ori nu veti mai putea asigura masina.
Răspuns la discuția Legea mai favorabila
Aplicarea legii mai favorabile nu va poate crea o inrautatire a situatiei dvs. o astfel de consecinta o pot avea actiunile Parchetului formulate impotriva sentintei pronuntatesi pe care ei ar putea sa o aprecieze ca nelegala si netemeinica.
Răspuns la discuția Retrocedare teren
puteti sa inaintati o actiune avand ca obiect obligatia de a face, respectiv de a semna acele protocoale de predare primire. De asemenea puteti formulaplangeri penale impotriva abuzurilor in serviciu ale functionarilor ADS care prin refuzul lor nu respecta o hotarare juidecatoreasca si va incalca drepturile
Răspuns la discuția Cum mori cu zile in spitale
puteti actiona in judecata medicul ce s-a ocupat de ingrijirea tatatlui dar si spitalul ca angajator al acestuia pentru malpraxis. In functie de urmarile suferite si de daunele pricinuite prin diagnosticarea/tratarea necorespunzatoare a tatalui dvs instanta va acorda daune.
Răspuns la discuția Daune drept de folosinta
daca instanta a admis efectuarea unei expertize mai mult aceasta va da intaietate concluziilor acestuia raport fiind emise de o persoana specializata in domeniu, care trebuie sa fie si impartiala, spre deosebire de pagubit care este intotdeauna subiectiv.
Răspuns la discuția retrocedari
daca dupa utilizarea tuturor cailor de atac interne considerati ca nu s-a facut dreptate puteti formula actiune la CEDO pentru incalcarea dreptului dvs