avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate JustSeche

Activitate JustSeche

De ce a-ti împuternicit un necunoscut sa de ocupe de daună suferită?
Art52 alin 2 precizeza clar modul in care se stabileste valoarea de piata a unui vehicul:
(2) Valoarea de piață a unui vehicul se stabilește pe baza sistemelor de specialitate pentru evaluarea vehiculelor înmatriculate permanent în România, precum şi în baza oricăror documente prezentate de către partea prejudiciată în dovedirea prejudiciului suferit.
Deci anunturile de mica publicitate (de genul OLX, Autovit, Mobile. ro, etc) nu sunt sisteme de specialitate pentru evaluarea vahiculelor.
Stabilirea valorii de piata pentru vehiculele (ce au suferit avarii din evenimente rutiere pentru care se deschid dosare de dauna RCA), dupa astfel de anunturi este o inclacare a prevederilor Normei 23/2014.
Fiecare Asigurator trebuie sa aiba achizitionat un astfel de sistem de de specialiate pentru evaluarea vehiculelor (De expemplu EUROTAX).
Răspuns la discuția Tamponare
Sigur ca puteti sa va reparati masina, dar pe cheltuiala proprie, urmand sa va recuperati prejudiciul de la asigurator la sfarsitul procesului, in cazul in care se respinge contestatia la procesul verbal.
Odata incheiata Constatarea amiabila de accident, Politia nu mai intervine.
Aveti posibilitatea de a merge la porpriul dumneavoastra asigurator unde sa depuneti o declaratie in care sa descrieti modul in care s-a produs accidentul, daca "pagubitul" a deschis dosar pe RCA-ul dumneavoastra.
In cel mai fericit caz, contacti "profesionistul" si incercati sa intocmiti un nou constat amiabil conform realitatii si sa-l depuneti la asiguratorul acestuia si sa formulati declaratie de daune.
Este foarte inportant sa aveti martoi.
Conform celor descrise ar fi culpa comuna. Conditia este ca cele aratate mai sus sa fie consemnate si in amiabial.
In astfel de situatii, pentru a scapa de alte neplaceri, contactati persoana careia i-ati vandut vehiculul, si impreuna mergeti la un notar.
Solicitati sa vi se intocmeasca o procura notariala, prin care il imputerniciti pe "noul proprietar" sa incaseze despagubire direct in contul sau.
Răspuns la discuția Asigurare locuinta
Depinde de natura daunei.
Daca este specificat in polita dumneavoatra faptul ca este fransiza pentru avariile acoperite de polita obligatorie PAID, pentru acest tip de daune, o sa fiti despagubit numai pentru valoarea ce depaseste suma acoperita de polita PAID.
Răspuns la discuția obligativitate plata casco
Polita de asigurare a fost incheiata pe o perioada mai mare - multianual.
In orice moment doriti, polita se poate rezilia (cu conditia sa nu fi benificiat de despagbire in ultimul an de asigurare).
Ganditi-va asa:
Asigurarea este un contract cu drepuri si obligatii.
In mod normal asigurarea trebuie platita integral si anticipat.
Asta insemnand ca cel putin, inainte de inceperea perioadei asigurate (anual) trebuie sa platiti contravaloarea asigurarii (integral). Faptul ca asiguratul va permite plata in rate este o facilitate.
In caz de producerea unui eveiment, asiguratorul este obligat la plata despagubirii.
Daca dupa plata despagubirii mai sunt rate de asigurare de achitat, acestea revin in obligatia contractuala a asiguratului, care trebuie sa respecte contractul CASO.
In cazul dumneavostra prin plata tuturor ratelor restante pentru anul de asigurare polita CASCO nu mai poate fi reziliata (itrucat suntei obligata la plata tuturor ratelor pana la sfarsitul anului de asigurare.)
Răspuns la discuția Talon retinut-probleme remediere
Pentru a circula pe drumurile publice, auto trebuie sa corespunda atat din punct de vedere tehnic cat si estetic.
Asa ca auto nu trebuie sa prezinte urme de coroziune - rugina. Nimeni nu va cere sa faceti o vopsitorie totala sau profesionala.
Incercati sa vopsiti piesele afectate sau macar zonle cu rugina.
Puteti incerca cu vopsea la tub - vopsea spray.
Trebuie sa aveti in vedere sa fie aceeasi culoare.
Răspuns la discuția Despagubire accident usor
Legea prevede obilgatia ASIGURATULUI (sau a persoanei care a produs daune) de a instiinta societatea de asigurari cu privire la producerea unui eveniment.
Asa ca ar fi bine sa va prezentati la ASIGURATORUL dumneavoastra RCA si sa cooperati cu acesta.
In plus pentru informarea dumneavostra in evenimentul descris de catre dumneavostra nu se poate intocmi constatare amiabila de accident, fiind implicate 3 vehicule.
Asa ca prezentarea si declararea evenimentului la Politie era obligatorie.
In consecinta, va recomand sa nu fiti "Gica Contra" si sa va indepliniti si obligatiile ce decurd din asigurarea RCA - prezentati-va asa cum vi se solicita la asigurari, astfel incat pagubitul sa poata fi despagubit. Nu este problema dumneavostra daca va fi sau despagubit de asigurator.
Nu inteleg legatura intre "actiuni ilicite", asigurator, si vopsitul fara factura...