avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate AVOCAT GEORGIANA URIAN

Activitate AVOCAT GEORGIANA URIAN

Răspuns la discuția Lamurire
Buna ziua.
Daca aveti o hotarare definitiva prin care s-a stabilit restituirea in favoarea dvs. a timbrului de mediu achitat, iar autoritatea obligata refuza sa execute de bunavoie hotararea judecatoresca, va sfatuiesc sa procedati la executarea silita. Mergeti la un executor judecatoresc pentru a face demersuri in acest sens.
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Buna ziua.
In situatia in care nu va intelegeti si unul dintre frati nu este de acord sa renunte la mostenire in favoarea dvs., singura solutie este sa apelati la concursul instantei de judecata.

Consultati un avocat, care analizand situatia concreta, va poate indruma si reprezenta in fata instantei de judecata.
Buna ziua.
Nu se pune problema de afi acuzata mama de rapire de minori sau alte asemenea fapte.
Se poate muta la dvs. si sa continue cu procesul de divort, in cadrul caruia este esential sa solicite stabilirea domiciliului minorului la domiciliul mamei.
Apare ca fiind absurd si imposibil, ca instanta sa dispuna stabilirea domiciliului copilului la tata, intr-o situatie ca cea descrisa de dvs. In primul rand tatal fiind in penitenciar nu are posibilitatea efectiva de a avea grija de minor si in al doilea rand copilul este mult prea mic (2 luni) pentru a fi despartit de mama.

Din punctul meu de vedere nu aveti de ce sa va faceti griji, cu siguranta copilul va fi incredintat de catre instanta de judecata in grija mamei.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat (daca nu ati procedat deja in acest sens) pentru a face orice si toate demersurile necesare in vederea pronuntarii divortului si solutionarea situatiei minorului in interesul acestuia si implicit in interesul mamei.

Răspuns la discuția Calatorie minor
Nu exista posibilitatea de a vorbi cu judecatorul.
Cel mai probabil dosarul a fost inregistrat si repartizat aleatoriu unui judecator.
Din pacate pe rolul instantelor sunt inregistrate foarte multe dosare, sens in care procesele se desfasoara greoi.
Mai mult decat atat, din pacate, legea nu prevede nicio sanctiune pentru tergiversarea dosarelor de catre judecatori, termenele pentru acestia fiind de recomandare, si, din pacate multi procedeaza astfel.
Buna ziua.

La acest moment nu prea aveti ce face, eventual sa dati un telefon la politie si sa intrebati care este stadiul dosarului penal.
Cel mai probebil veti fi chemat sa dati o declaratie la politie, iar ulterior (nu se stie in cat timp, intrucat organele de cercetare se misca greu dat fiind volumul mare de lucru) dosarul va fi trimis in judecata.
Din ce inteleg eu din mesajul dvs., veti fi trimis in judecata pentru un concurs de infractiuni, respectiv conducere fara permis in concurs cu infractiunea de conducere cu alcool.

Va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru a realiza o aparare eficienta in dosar si pentru a obtine in instanta o modalitate de executare a pedepsei neprivativa de libertate.
Buna ziua.

Daca ambele parti sunt de acord, faceti un acord de incetare a contractului in discutie.
Trebuie sa va prezentati la un notar public in vederea realizarii acordului, intrucat si contractul de vanzare cumparare cu drept de uzufruct a fost incheiat in forma autentica, la notar.
Răspuns la discuția Mostenire tacita
Buna ziua.
Fiind unicul mostenitor, aveti dreptul la toate bunurile ramase dupa parintii dvs.
Copilul dvs. nu va poate inlatura de la mostenire cat timp sunteti in viata.
Buna ziua.

Daca aveti o ordonanta presedentitiala prin care s-a stabilit dreptul dvs. de a vizita minorul, insemna ca este pe rol si un proces de fond avand in principiu acelasi obiect.
In aceasta situatie, solicitati instantei de judecata in cadrul litigului de fond, stabilirea in favoarea dvs. a unui program de vizitare a minorului si totodata solicitati ca acest drept de vizita sa nu fie acordat doar in prezenta reclamantei, respectiv sa aveti posibilitatea de a lua copilul la domiciliul dvs. si de a petrece timp cu el fara ca mama sa fie prezenta.

Mentionati aspectele evidentiate in mesajul dvs. si in fata instantei.
Buna ziua.

In situatia in care sora dvs. nu este de acord cu dezbaterea succesiunii si cu partajul, singura solutie pe care o aveti este sa va adresati instantei de judecata cu actiune in acest sens.

Răspuns la discuția Rugaminte
Buna ziua.
Pentru verificarea unui contract sub aspectul veridicitatii, comunicati mai multe detalii.