avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae12

Activitate nicolae12

Am un gard de fier și vreau să îl tai sa se deschida sa îmi pot baga mașina în curte. Nu va fi un garaj ci pur și simplu îmi bag mașina în curte. Îmi trebuie autorizație chiar daca nu modific forma in nici un fel? Doar 3 balamale. Dacă îmi blochează cineva accesul în curte pot face reclamație? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Sper că am postat corect.
Buna seara am un garaj mai mic unde nu îmi încape decât 3/4 din mașină deci nu îl folosesc parchez in fata lui. De cărând sau mutat niste vecini care au doar o poarta mica la strada, când au cumpărat au stiut situația. Acum tot parchează înfață garajului meu și eu trebuie sa parchez peste drum la vecina norocul meu că momentan nu locuiește acolo. Legea spune clar că nu are voie să mi blocheze garajul. Folosesc porțile pentru a scoate și baga diverse lucruri cu mașina în garal si îmi blochează accesul. Ce pot face? Mulțumesc.
Buna seara, ma numesc Nicolae, in anul 1996 am renuntat la succesiune in favoarea fratelui din anumite motive( urmand ca el sa reinapoieze partea care mi se cuvine ulterior) si el are 3/4 mama 1/4.Acum 20 ani am construit pe partea care mi se cuvine 2 camere si pod mansardat, fara autorizatie. In anul 2013 mi a facut act de vanzare sub semnatura privata atestat la avocat( mentionez ca nu sa putut face act la notar pentru ca nu avem act pe totata suprafata chiar daca la primarie platim pe toata suprafata de 50 de ani, 30 de metri nu apar in acte) pentru a deschide un proces de uzucaoiune si accesiune imobiliara. La primul termen mi sau cerut niste acte care nu am reusit sa le obtin in totalitate si de atunci nu am mai fost la tribunal.
Intrebarea mea este, pot merge la tribunal sa obtin acte autentice pentru terenul care mi la vandut fratele sub semnatura privata si acte pentru constructie facuta fara autorizatie?Sa renunt momentan la uzucapiune pana rezlov cu actele cerute.
Multumes frumos anticipat.
Răspuns la discuția Proces suspendat?
Daca sa dat sanctiunea perimarii trebuie reluat totul de la inceput ? Multumesc.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca-i suspendat trebuie ceruta repunerea pe rol, aveti grija sa nu fi operat sancțiunea perimării.

Buna ziua, ma numesc Manea Nicolae si am urmatoarea intrebare: in 2013 aveam un proces pentru uzucapiune si açcesiune imobiliara ( mentionez ca eram scutit de taxa pentru ca am handicap si a fost aprobata aceasta scutire) dar la primul termen doamna judecatoare a cerut actul de proprietate ( parintii aveau o hotarare judecatoreasca din 1972 care tinea loc de act de vanzare cumparare) act de proprietate care nu mai exista in arhiva judecatoriei. Cu greutate am reusit sa obtin de la arhivele nationale actul de proprietate din 1942 . Acum ca am actul ma pot duce sa l depun la judecatorie sa continue procesul sau acesta sa anulat pentru ca este oprit de atata timp? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua, ma numesc Nicolae si am urmatoarea intrebare: vreau sa mi fac un Srl ( pentru ca nu am calificare pentru domeniul pentru care o sa ofer servicii, video- foto) dar nu vreau sa ma asigur doar pentru sanatate, sa platesc impozit 3% pentru ca o sa am venituri sub salariul minim pe luna(1900 lei) si sanatatea de 5,5% ( se calculeaza din venitul meu sau cum)? Nu vreau asigurari de pensie pentru ca am 25 de ani vechime si un neoplasm in remisie( daca din nefericire recidiveaza din nou voi beneficia de pensie de invaliditate, sau mai rau nu se va putea rezolva si ma va " curata" am platit taxele pentru pensie degeaba, oricum nu cred ca am posibilitatea sa platesc si procentul pentru pensie). Sau ce forma de furma pot face sa platesc doar taxele sus mentionate tinand cont ca nu am calificarea pentru domeniul acesta( ma pricep sa lucrez in domeniu dar vreau sa fie ceva legal si sa fiu asigurat la sanatate). Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Discuție Infiintare Pfa
Buna ziua, daca infiintez un pfa si voi avea incasari mai mici de 12* salariul minim pe economie( cred ca 1900 lei) voi putea sa platesc doar impozit de 10% pe venit, fara contributii la pensie si sanatate, am urmatoarea intrebare( cam nelalocul ei dar vreau sa stiu si raspunsul de la persoane avizate in domeniu), daca fac acest pfa si platesc doar tva voi beneficia de asigurari de sanatate si pensie? Multumesc anticipat.
Buna ziua, am stat 2 ani in concediu medical si 7 ani in pensie de invaliditate( pentru o forma de neoplasm), cand am intrat in medica aveam 16 ani vechime in munca, acum am vechime in munca 25 ani sau cum se considera perioadele de boala? Multumesc anticipat.
Buna ziua, momentan nu lucrez si vreau sa mi platesc contributia cas " din mana" cum se spune, ce drepturi medicale am daca fac acest lucru si care ar fi valoarea contributiei? Multumesc.
Buna ziua, vreau sa mi fac un pfa in domeniul audio- video, am gasit o firma care tine cursuri de calificare si acorda diploma, dar cand am intrebat daca pe diploma scrie ministerul invatamantului sau autoritatea de calificari mi au raspuns ca nu sunt acreditati de minister dar sunt firma care activeaza de 10 ani in domeniu audio- video si toate diplomele emise stampilate cu stampila firmei au fost bune pentru infiintarea de pfa uri, si au fost zeci de diplome, va rog daca se poate sa mi spuneti daca este valabila aceea diploma pentru pfa, sau daca ma pot interesa la oficiul comertului daca se poate folosi aceea diploma, multumesc frumos