avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Marinela Zapciroiu

Activitate Marinela Zapciroiu

Bună ziua! Cheltuielile se pot cere în cadrul procesului inițial sau pe cale separată (adica se deschide un nou dosar). În funcție de complexitatea dosarului în care a pierdut, de termene, etc, precum și prin raportare la cuantumul cheltuielilor cerute, se pot face apărari pe disproporționalitatea acestora prin raportare la volumul de muncă și dificultatea cauzei (dacă este cazul). Poate judecătorul le consideră excesive și le mai micsorează.
Bună ziua! Într-adevăr, redactarea depinde de aglomerarea instanței, însă ar trebui făcută o cerere de urgentare a redactării hotărârii. Vorbim totuși de 9 luni de zile, o atenționare cu privire la perioada trecută nu strică.
Bună ziua! În principiu, în cazul în care este nemulțumit de hotărâre, aceasta o poate ataca cu apel, iar dosarul se trimite la instanța superioară care procedează la analizarea nemulțumirilor acestuia, a probelor din dosar (sau a celor dispuse în apel) și dă o nouă soluție (păstrează hotărârea, schimbă hotărărea), asta luând în considerare că nu există ceva probleme de procedură.
Bună ziua! În principiu ar trebui să scrie în decizia de pensionare un motiv (veniturile/sporurile nu au avut caracter permanent, adeverințele nu îndeplinesc forma prevazută de lege, etc), dar la foarte multă lume nu s-a ținut cont de anumite venituri/sporuri pentru că există niste articole de lege de care Casa de Pensii se leagă. Ca să fie luate în considerare trebuia dată în judecată Casa de Pensii (important este ca pentru fiecare dintre venituri/sporuri să se fi plătit CAS-ul).
Bună ziua! Trebuie să discutați acest aspect cu avocatul, adică să-i spuneți că nu mai doriți continuarea contractului din X motive și având în vedere nemulțumirile dvs, precum și aspectele prezentate, să-i spuneți că doriți restituirea unei părți din onorariu (având în vedere că au fost facute demersuri nu veți primi tot onorariul achitat până la acest moment). Ulterior, puteți încheia un contract cu cine doriți dvs. Totuși, ce obiect aveau dosarele? În dreptul muncii sunt si anumite termene ce trebuie respectate pentru contestare (de exemplu dacă vorbim de o concediere, sancționare disciplinare). Probabil este vorba de recuperare drepturi salariale, aici este un termen mai îndelungat de acționare în instanță.
Bună ziua! Pe forum nu se stabilesc public relații profesionale client-avocat. Puteți accesa dvs datele avocatilor de pe forum prin mesaj privat pe platformă sau pe baza datelor publice ale acestora si solicita un cost.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Orice fel de dovezi credeți că vă ajută (mesaje, martori, diverse acte), însă de regulă, ca instanțele să fie sigure că soluția ce va fi dată este cea legală, dispun efectuarea unei expertize ADN.
Bună seara! S-a judecat dosarul penal si a fost condamnat sau se află în faza cercetărilor (parchet sau instanță)?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce înțelegeți dvs prin baza de date a instantei? Există implementat la unele instanțe dosar electronic pe care îl pot accesa părțile sau avocații care reprezintă aceste părți după ce depun o cerere de acces la dosarul electronic, comunicându-li-se ulterior un link pe care se pot conecta. Cu alte cuvinte, pot să vadă scanat actele de la dosarele în care reprezintă un client fără a mai fi nevoie să se deplaseze pentru studiere la arhivă. Dacă vă referiți la eventuale hotărâri ale instanțelor, există platforme de jurisprudență ce pot fi accesate în acest sens.
Vă adresați instanței de judecată pentru suplinirea acordului său. În funcție de necesitățile copilului si nevoia de acord a tatălui, dacă acesta din urmă este consecvent cu această atitudine de ignorare a solicitărilor și pe viitor, puteți încerca o solicitare de exercitare exclusivă a autorității părintești.