avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Iliescu

Activitate Marius Iliescu

Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna cum se deruleaza procedura de ridicare a suspendarii incompatibilitatii? Mai precis, daca printre utilizatori s-a aflat cineva in aceasta situatie. Concret, de ceva timp m-am suspendat pentru incompatibilitate si doresc sa revin. Care ar fi pasii de urmat si cam cat dureaza..Multumesc
Posibilitatea acordarii concediului fara plata este prevazuta la art 54 Codul Muncii ca fiind un caz de suspendare a cim prin acordul partilor. In situatia prezentata, dupa reluarea activitatii la incetarea motivului de suspendare (implinirea varstei de 2 ani)salariata va prezenta angajatorului o cerere de concediu fara plata. Aprobarea acesteia ramane la latitudinea angajatorului. Daca cererea este aprobata de acesta, va opera o noua suspendare a cim in temeiul art 54.
La implinirea varstei de 2 ani, deci, la 02.10.2010
Răspuns la discuția perioada de proba
Stabilirea unei perioade de proba este facuta tocmai pentru verificarea de catre angajator a aptitudinilor salariatului. Or, salariatul avand contractul de munca suspendat, chiar daca ramane la dispozitia angajatorului, verificarea aptitudinilor sale devine greu de realizat. Prin urmare, inclin sa cred ca perioada de proba se prelungeste corespunzator dupa incetarea suspendarii.
Răspuns la discuția Spor de vechime!Obligatoriu???
Nu cei de la ITM introduc obligatia acordarii sporului de vechime. Ei nu sunt parte din contractul de munca. Acordarea sporului de vechime se negociaza prin contractul individual sau colectiv de munca.
Pe de alta parte, contractul de munca se incheie inainte de inceperea activitatii, iar perioada de proba este inclusa in contract. Activitatea pe care o desfasori, in asanumita perioada de proba din afara cadrului unui contract de munca reprezinta "munca la negru" si nu reprezinta nici vechime in munca.
Răspuns la discuția Vechime - drepturi de autor ?
Vechimea in munca reprezinta munca prestata in baza unui contract individual de munca. Contractul de drept de autor este un contract civil care nu va confera vechime in munca.
Vechimea in munca reprezinta munca prestata in baza unui contract de munca. In cazul unui contract de colaborare, care se incheie in temeiul dispozitiilor Codului Civil nicio dispozitie a codului Muncii nu mai este aplicabila. Puteti sa incheiati singura un contract de asigurare cu Casa de Pensii daca doriti sa aveti stagiu de cotizare pentru pensie si cam atat. Referitor la calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire copil, aici se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit
Răspuns la discuția Completare carte munca
Adeverinta vi se va elibera numai daca nu ati avut carnet de munca. In situatia in care, la data angajarii ati avut carnet de munca perioada lucrata vi se va trece in carnet pe baza actelor depuse de angajator la ITM. Solicitati inscrierea lor in carnetul de munca.
Răspuns la discuția Acte aditionale la ITM
Termenul de depunere a actelor aditionale este de 5 zile de la perfectarea acestora. Prin urmare, daca sunt intocmite azi, nu se aplica amenda intrucat termenul curge de la perfectarea acestora.
Răspuns la discuția drepturi salariale neincasate
Inainte de a ajunge la instanta, este recomandat ca, in situatia in care societatea nu va plateste drepturile salariale restante, sa depuneti o sesizare la ITM.