avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Activitate lia19.

Activitate lia19.

La salarizarea a doi salariati avand in vedere ca unul este inginer cu durata studiilor de 4 ani iar celalalt -inginer colegiu cu durata studiilor de 3 ani ar trebui sa se faca distinctie????Pe diploma amandurora este scris INGINER
Un site cum trebuie sa fie inregistrat in contabilitate???Ca mijloc fix sau pe cheltuieli???
O institutie publica trebuie sa trimita unei terte persoane o instiintare prin care terta persoana este anuntata ca nu si-a respecta o clauza dintr-un contract iar in caz contrar institutia va apela la instanta de judecata competenta.Instiintarea o vom trimite azi dar nu stiu care este termenul pe care sa -l dam persoanei in cauza pentru a raspunde instiintari.
10 zile sau 15 zile?Sau cat?
Revin....si va solicit o parere.Pe la sfarsitul lunii ianuarie a.c am primit o SOMATIE in care mi se spune ca daca in termen de 5 zile nu iau nicio masura.....Executare silita.
PS Nu stiu daca prezinta vreo importanta inadvertentele pe care eu le-am sesizat si care sper a fi folosite in cazul unui eventual proces:
-In prima notificare mi se spune ca [EDITAT] a preluat DIRECT creanta de la Firma de tel.mobila,in baza unui contract .In urma somatiei de plata am aflat ca si [EDITAT] a cumparat creanta de la alta firma.
-Mi-au trimis doua intelegeri de plata in care mint cu nerusinare:
O data imi zic ca cu toate ca este lichida,certa si exigibila creanta...nu am de platit decat debitul principal ....pana la data de.....,iar a doua oara ,ca,in bunatatea lor,chiar ma iarta de penalizari in cuantum de 100%X-( dar strecoara undeva,aproape invizibil termenul de temporar.
V-am mai spus,cred,sunt un om fricos si as fi platit...Doar ca am vrut sa stiu si eu ce inseamna acele penalizari,mai mari decat debitul principal.Mi-au spus ca sunt penalizarile pe care firma de telefonie mobila le-a perceput.O alta minciuna ,ptr ca am aflat de la firma de telef mobila nu numai ca in caz de deces nu se percep penalizari dar ca ei au vandut doar debitul principal de doua milioane si un pic.
Parerea mea este ca nu pot sa faca executarea silita fara un ordin judecatoresc,fara o hotarare definitiva.Credeti ca toate aceste constatari ale mele ma pot ajuta in cazul unui eventual proces??
Sper sa nu para complicat ce am scris si astept parerile dumneavoastra.Mii de multumiri
Il afecteaza si inca foarte rau.Dupa parerea mea nevirandu-se contributiile-viramentele...salariatii lucreaza "la negru"....Iar salariatul nu va beneficia de nimic in cazul unei eventuale desfaceri a cim.
Iar in ceea ce priveste baza legala,fiind vorba de ceva ilegal(contributiile sunt retinute dar nu sunt virate unde ar trebui)...aceasta nu exista.Cinstit ar fi sa se respecte reglementarile Codului Fiscal.
Ce intelegeti prin venituri realizate ocazional sau venituri realizate cu regularitate?O persoana care este salariat la o institutie dar care are in baza unui contract de colaborare pe drepturi de autor colaborare cu alta institutie cum trebuie considerat???
Faptul ca va colabora de doua ,trei ori pe an ce inseamna????Cum trebuie sa incadram in vederea stabilirii cotei de impozit.Ca o activitate desfasurata ocazional sau cu regularitate??
Răspuns la discuția angajari
Nu stiu in ce masura cu prestari de servicii are drept de semnatura!!!Poate avea calitatea de contabil sef numai persoana angajata cu contract individual de munca.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema .Sa zicem ca un pensionar ( care incaseaza pensie) lucreaza si in baza unui contract de prestari de servicii.Va rog sa-mi spuneti daca este obligat ca in baza contractului de prestari servicii sa plateasca asigurari de sanatate in procent de 5,5% la salariu brut.
De fapt situatia este valabila si ptr angajatii cu contract de munca la o unitate dar care lucreaza si baza contractelor de prestari servicii la alte unitati.Am inteles ca in fiecare luna tr. sa mearga la CAS si sa plateasca 5,5%.
Situatia se pare ca este foarte serioasa.Sunt persoane care ,se pare ,ca au platit si 300 de milioane,retroactiv ,pe ultimii cinci ani in baza acestor contracte de prestari servicii.In caz contrar urmeaza titlurile executorii..
Răspuns la discuția grila salariu
Cititi in Legea 330/M.Of 762 din 09 Oct 2009 -Anexa II.4.2- Salarii de baza din sistemul bibliotecilor publice si din /in alte institutii publice de cultura din Romania .
Va supun atentiei urmatoarea situatie.
Institutie publica in care administratorul sef se pensioneaza .Institutia are nevoie urgent de alt administrator sef dar dupa cum se stie posturile sunt blocate.
Prin Oug 109/M.of 846 se arata ca "in cazuri temeinic justificate ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de 15%din totalul posturilor ce se vor vacanta".Aceasta ocupare implica organizare de examen sau concurs??Mi-ar fi necesar un raspuns dat de catre cineva care lucreaza la o institutie publica si care s-a confruntat cu aceasta situatie.Mii de multumiri