avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă conceptul de normal / normalitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

conceptul de normal / normalitate

Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate .
Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ...
Si parca ma obisnuiesc din ce in ce mai greu cu "normalitatea" din jurul meu.
Gasesc ca cel putin 30% din zi trebuie sa fac un efort pentru a ma integra in asa zisul "normal" . Gresesc eu oare ?

Astept parerile si trairile dumneavoastra !
=D>u.b.i.k. m-am minat singura !!!
:))Eu cred ca domnul Tudor Valeriu, dupa cat e de "transant"* trebuia sa scrie si sa stearga totodata !!!( in acelasi timp ) !!!

Stiu ca are un suflet mare si stie ce-i gluma !

Va astept ! :coffee:

edit later * radical
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
u.b.i.k. a scris:
10. karma isi pune fata de "pisica normala" doar pentru a fi lasata in pace
...
:slap:




la mine ai "comis-o" ...pt ca se potriveste in linii mari! :D si daca te uiti bine la pisica,o sa vezi ca are si clopotel, ceea ce inseamna ca e o "pisica nefunctionala" (care nu prinde soareci ) :whistle: :D
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
karma, utilizator
Interesant subiect...insa daca tu , Corina , te intrebi daca traim in normalitate sau anormalitate , atunci raspunsul este clar : traiesc in normalitate cei care nu incalca regulile impuse de societate (reguli de orice natura : sociale , economice , etc).
Normalitatea nu reprezinta de fapt decat ceea ce grupul ( inca de la primele forme de organizare in comunitati ale oamenilor- trib , ginta etc) considera ca poti sa faci fara sa aduci prejudicii celorlalti. Normalitatea nu poate fi raportata decat la o anumita perioada de timp si la un anumit grup! Si va exemplific imediat: este normal ca intr-o tara sa se faca asfaltarea strazilor si dupa prima zapada sa fii nevoit sa mergi cu un camion ca sa poti circula fara ca nimeni , dar absolut nimeni sa nu fie tras la raspundere si fara ca nici un constructor sa nu fie obligat sa refaca imediat pe propria cheltuiala lucrarile? Raspunsul este nu , nu este normal daca tara respectiva sau poporul au niste reguli in acest sens si da , este normal daca tara respectiva se numeste Romania si oamenii din aceasta tara au ca regula principala existenta carnii de porc in congelator!B-)
Deci , orice ni se intampla si nu este sanctionat imediat de catre societate cu efecte vizibile ca si reactie si rezultat al reactiei , este normal! Este normal fiindca un porc rama , scruma si se balaceste in noroi , pe cand o lebada aruncata intre porci isi va lua zborul imediat(daca apuca) sau va muri rumegata de acestia!:D
Imaginati-va de exemplu o tara precum Germania cu o actiune de asfaltare sa zicem anul trecut , cu gropanele aparute anul acesta! Credeti ca erau la inchisoare doar asfaltatorii? Doar cei care falsificau probele de laborator pentru a arata ce betoane ""beton"" avem? Secretarii de stat care raspundeau de domeniul respectiv? Firmele executante? Intrebarile sunt retorice ..nu raspundeti!B-)
Normal este sa acceptam ""aluatul"" din care suntem compusi si sa ne cautam teritoriul si oamenii cu care ne asemanam si in randul carora ne putem manifeste propria normalitate!Altfel , vom fi considerati anormali cand vom avea reactii pe care societatea in care traim le considera ""deviante"" de la comportamentul gregar , de turma mioritica!
Dixi!
:D
Cred ca depinde foarte mult cum percepe fiecare lumea inconjuratoare, pentru a isi putea defini starea de normalitate.desi, cu, siguranta fiecare dintre generatii , in functie de realitatile vremii , de modele, de permisivitatea celor raspunzatori , intr-un fel, de viitorul celor din generatia respectiva, si-a putut contura personalitatea ...ceea ce am construit atunci, la nivel mental , comportamental, intr-un fel, ne va urmari mereu. Perioada in care ne-am format , ca indivizi , si-a pus definitiv amprenta asupra noastra...apoi, propulsati fiind in ..alta vreme, in alta realitate, sigur, incercam sa ne adaptam , insa, o transformare totala...o adaptare totala, nu este cu putinta...in interior si oarecum in exterior chiar... vom pastra reminiscente ale perioadei care ne-a marcat cel mai mult,cand am avut cele mai intense trairi, cand am fost cei mai siguri pe noi, cand am descoperit modul in care e posibil sa cucerim lumea...se spune ca oamenii , caracterele , pot fi modelate...adevarat, insa , noi, cei autentici , suntem cei care am fost in adolescenta , cand ne-am creat cele mai marete idealuri, cand am descoperit lumea, cand am fost cei mai puternici si entuziasti. Atunci am ales, constient sau nu, calea ...fie ne-am conformat ..cerintelor vremii, realitatii, moralitatii, fie am fost niste non conformisti, rebeli, cu alte cuvinte, destul de anormali..cel putin in ochii vigilenti ai celor din jur , care nu se sfiau sa arate cu degetul pe aceia care nu corespundeau tiparelor ...asa este si astazi, unii, care se cred mai normali, fiindca ei percep lumea intr-un anume mod, ii catalogheaza pe unii ca fiind anormali.
Normalitatea si anormalitatea sunt nu doar stari ...ele sunt un mod de existenta...fiecare individ simte, stie , instinctiv, carui mod de viata se supune. Normalitatea unora mie imi displace, mi se pare plictisitoare si nu mi-as dori sa fiu in pielea lor, dupa cum eu s-ar putea sa par pentru unii destul de atipica, dupa cum am ales sa traiesc. Insa aceasta este normalitatea mea, si nimic nu ar putea sa ma convinga de faptul ca actiunile mele sunt gresite, ca s-ar impune sa trec printr-o schimbare, fiindca asta , daca as fi constransa sa o fac, ar echivala cu moartea mea. Si cred, cu ardoare, ca normalitatea pe care o percem fiecare , e si cea care ne face bine...atata timp cat ne confera libertate si cata vreme nu incalcam legea si normele de convietuire...
Senzational! Incredibil de tragi-comica poveste a lui Ureche-Crestata. Senzational! ... senzational trebuia scris cu galben, parca ... :sticktongue:

1. Cooperarea. Necesitatea existentei haitei e data de imprejurarea ca fara unirea si cooperarea haitei fiecare individ va fi mai flamand. Asadar cooperarea poate fi definita ca fiind orice comportament social de grup care profita indivizilor mai mult decat daca acestia ar actiona individual. Problema e in fapt foarte simpla: Vrei sa mananci carne de cerb? Coopereaza! Vrei pulpa de bizon? Coopereaza!
2. Egoismul. Ureche-Crestata s-a prins insa de o smecherie: Cand haita sare la bizon iar dobitocul ala urias incepe sa dea din copite si sa impunga, Ureche-Crestata cade intr-o transa meditativa ori se face ca ploua ori chiar simuleaza ca i-a intrat un spin in laba. Apoi, dupa ce spiritul lui nenea ala cu coarne si copite a trecut in Vesnicele Plaiuri ale Pascutului, Ureche-Crestata mananca cu pofta si pentru ca e odihnit si fara nici o rana ii poate bate pe toti aia care incearca sa puna botu'la bucata lui.
3. Ostracizarea. Ca urmare a acestui comportament Ureche-Crestata ar trebui sa fie cel mai frumos si mai sanatos lup din toata haita, sa faca cei mai multi lupisori cu cele mai multe lupite. Lupisorii astia, mostenind gena egoista a lui Ureche-Crestata, urmeaza sa profite si ei de haita si sa se inmulteasca in detrimentul celor cooperanti. Peste cateva generatii ar trebui sa mai existe numai lupi cu gena egoista a lui Ureche-Crestata, lupi necooperanti. Dar atunci, de cine sa mai profite stra-stranepotii lui Ureche-Crestata? Egoismul ofera avantaje evolutive individului atata timp cat exista cooperare, daca toti sunt egoisti avantajul egoismului dispare. Paradox? Nu. Trebuie sa va dau o veste proasta: Ureche-Crestata e ostracizat de haita. Nici o lupita nu si-a mai ridica codita ca sa-l salute, iar Ureche-Crestata e batran si fara urmasi. Toti s-au unit impotriva lui iar el ajunge sa mai roada doar oasele curatate de carne. E batran, ursuz si slab si e foarte trist pentru ca habar nu are de ce nu a functionat teoria lui privind avantajul evolutiv oferit de egoism.
4. Normalitatea. Respingerea de catre intregul grup a oricarui comportament deviant sau neobisnuit este singurul mod in care cooperarea poate sa devina un avantaj evolutiv pentru haita. Altfel, daca cei care se comporta neobisnuit si deviaza prin aceasta de la media comportamentului, nu sunt reprimati, urmeaza ca grupul sa dispara. Normalitatea este asadar modalitatea prin care un grup de lupi, maimute ori oameni se salveaza de la distrugere. Pentru oameni normalitatea este asadar vocea Domnului care striga catre Cain: "Unde este fratele tau?"
In loc de incheiere. Nu neglijati normalitatea, dragalasilor, daca nu vreti sa aveti soarta lui Ureche-Crestata.

u.b.i.k. der steppenwolf
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum apreciati ? handsu handsu Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se ... (vezi toată discuția)
Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)