LIVIU TOMESCU a scris:
@zoritong
Nimeni nu interzice dreptul la religie, fiecare crede in ce vrea si mai ales poarta ce vrea in tara lui. In tara altuia te supui legilor in vigoare ale acelei tari. Tarile musulmane aveau legi religioase si politie religioasa, tarile europene nu aveau nici legi nici politie pina de curind cind s-au desteptat doua tari.
Evident, ca nu sunt de acord cu cei care isi obliga sotiile sa poarte val.
Dar ce pozitie aveti cind sotia dvs., care este crestin-ortodoxa si traieste in Romania, pleaca 1-2 saptamini intr-o calatorie de afaceri in Arabia Saudita si este obligata sa poarte valul? Sau ce pozitie aveti cind fica dvs. se casatoreste, se stabileste cu domiciliul la sot - in Arabia Saudita - de comun acord cu sotul ei nu-si schimba religia si totusi este obligata de lege si autoritati (nu de sot) sa poarte valul in orice loc public? Despre asta e vorba.
Si dupa cum am mai spus: “Drepturile Omului” in acest caz nu se pronunta! Ce ar insemna ca la intrarea in statele musulmane toti care au insemne religioase sa nu fie primiti pe motiv ca islamul este impotriva tuturor semnelor religioase. Cu ce incurca o femeie acoperita din cap pana in picioare un european? Este singura femeie care deranjeaza un european?
Nimeni nu le interzice intrarea ci ii obliga ca pe teritoriul acelui stat sa respecte legile in vigoare.
Si reciproca este adevarata: Cu ce incurca o femeie europeana, aflata intr-o tara araba, un locuitor bastinas, prin faptul ca este descoperita in zona capului si fetei?
Europenii or face sex pe strazi, se imbata, fac vandalism, dar nu comit atentate in tarile arabe si nu omoara copii si batrini arabi, nevinovati. Si stiti care-i culmea? Ca nici un terorist arab nu este acuzat in tara lui, ba chiar este aclamat si elogiat.
Chestia cu sacrificarea porcului este o alta mincare de peste si denota prostia, incompetenta si lipsa de verticalitate a celor care ne conduc si a celor care fac si adopta legi. Si, din pacate acest exemplu este minor. UE avea tot interesul ca Romania sa-si distruga industria si agricultura si sa devina o piata de desfacere pt. produsele lor.
@liviu tomescu, sa le luam pe rand :
Am sa incep cu, cuprinsul:
In primul rand am sa va rog, ca atunci cand dati exemple sa nu folositi exemple de genul : "daca sotia", eu am folosit ca exemple (in prima interventie) "daca femeile europene".
In al doilea rand, daca ar fi sa fie asa: ;) ca si fost strateg (stiind ca sotiei ii place sa poarte fusta mini) ii spun ca nu se merita sa plece in respectiva tara, deoarece ii se va interzice sa poarte haine europene.
In al treilea rand - ii cunosc pe acesti oameni deoarece i-am studiat , mi-am dat licenta in "fratii musulmani" si alte ......, cred ca as putea vorbi mult si bine cu dvs, insa nu am s-o fac (folosind o veche sintagma/expresie), pentru ca daca as face-o ar trebui sa va ........ma intelegeti ce vreau sa spun.B-);)
:offtopic: Iar de final (pentru ca va stiu ca un om caruia ii plac bancurile), ca sa vedeti cum merg lucrurile, un banc.
Un student la politehnica statea in curtea universitatii si se uita la catargul montat pe platoul universitatii.
Vine studentul de la filozofie si il intreaba:
- ce faci colega, ce studiezi asa catargul?
- pai ce sa fac, tocmai imi faceam niste formule, calcule ca sa aflu marimea catargului.
Vazand aceasta, colegul de la filozofie a scos catargul din suport l-a masurat si ii spuse colegului:
- fix 10 m, dupa care pleca!
La care acesta mirat raspunse:
- Ce ti-e si cu filozofii astia, eu vorbeam de inaltime, iar el mi-a calculat lungimea! :P
Asa ca, depinde din ce unghi privesti problema!