u.b.i.k. a scris:
Haideti sa clarificam cateva lucruri: In primul rand nu am luat si nu iau apararea nici unei (refuz sa le scriu legat) forme de fundamentalism religios. In al doilea rand pledoaria mea este impotriva unei interdictii nejustificate. In cele din urma incerc sa demonstrez ca masura care aparent ii avantajeaza pe crestini se va intoarce impotriva tuturor.
Nu spun ca luati apararea unei parti dar spun ca nu judecati cu aceeasi masura cele doua parti.
Spun ca deja exista restrictii ale libertatilor cetatenesti in tarile arabe dar dvs. nu vreti sa la vedeti si vedeti restrictiile pe care vrea sa le impuna Belgia. Diana spunea de ceva libertati acordate femeilor in Iran, dar de acele libertati nu se pot bucura in spatiile publice si mai ales in institutiile publice. Nu mai discutam de Arabia Saudita.
Mai vreau sa spun ca in "Adevarul de seara" din 19.05.2010, exista un articol interesant, numit "
Politica anti-burqa face primele victime si am sa citez doar din preambul:
Incurajate de politicile liberale, femeile reactioneaza violent impotriva restrictiilor
1. N-am luat in discutie numai cazul 4 ori cazul "n" ci limitarea libertatii.2. Ratiuni de securitate? Acte de identitate? Offf asa de naivi sa fim? De fapt e un ordin mascat de expulzare a tuturor musulmanilor habotnici pentru ca sunt considerati posibil periculosi. E vorba de Belgia, tara cu cca 10-12% musulmani! Se stie clar ca cei care cedeaza cu privire la acest aspect si raman in Belgia ca sa faca bani sunt suficient de maleabili pentru a fi prelucrati si asimilati in cele din urma, iar pe ceilalti, pe "neprelucrabili" Belgia nu-i doreste. E un fel de sortare care, aici, in civilizata noastra Europa cu geamii fara minarete, e formal interzisa pentru ca ne aduce aminte de o perioada trista. De aceea parlamentul belgian nu a impus sortarea musulmanilor de catre psihologi calificati si expulzarea celor care sunt habotnici (toata Europa ar fi sarit la beregata belgienilor!!!) ci, subtil si foarte avocateste, le-a impus musulmanilor o regula pe care unii din ei nu o pot respecta decat incalcandu-si traditia si credinta. Iar reactia aceasta anti-islamica e periculoasa in sine.
Am subliniat aceasta parte din citat pentru ca este esenta discutiei noastre.
Dvs. sunteti afectat de aceasta reactie antiislamica, eu nu. Eu spun ca nu este decit o reactie la actiunea islamica prin care se incearca echilibrarea situatiei.
Daca dorim eliminarea reactiunii Belgiene trebuie sa actionam asupra actiunii tarilor musulmane.
Toata chestiunea asta nu ma afecteaza in nici un fel dar nu pot sa ramin indiferent si sa nu am macar o parere.
Probabil ca aveti dreptate in privinta scopului ascuns al acestei legi cum poate avea dreptate si cel care sustine ca totul este o diversiune prin care se trage de timp.