avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă justificarea interdictiei purtarii valului islamic in ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

justificarea interdictiei purtarii valului islamic in belgia

incalcarea libertatilor religioase
nerespectarea valorilor cultural-religioase
Intersant subiect si probabil destul de dezbatut.
Parerea mea este ca nu are nici o legatura cu "deghizarea" teroristilor, cu libertatea femeilor, sau alte chestii de astea. Am senzatia ca este doar "interesul" unei tari de a nu mai permite (poate nu este un cuvant potrivit...) intrarea pe teritoriul ei a unor anumite categorii de oameni... Musulmanul, stiind ca intr-o anumita tara nu-i este permis sa-si poarte portul nu va merge acolo iar daca este deja va incerca sa plece. Avand in vedere ca o mare parte din emigranti provin din asemenea tari mi se pare ca acesta ar fi adevaratul interes al acestei masuri.
Subiectul imi da un motiv in plus sa ma bucur ca sunt roman. In Romania nu cred ca vor aparea asemenea idei. Am constatat ca ori de cate ori autoritatile sunt limitate ori depasite in a rezolva anumite situatii , de siguranta in special, apar aceste anomalii : nu se intareste forta statului , ci se diminueaza libertatile oamenilor.
O subliniere : interdictia purtarii valului islamic apare in doua tari de limba franceza , iar natia franceza are "alergie" printre altele si la limbile vorbite de altii. Nu trebuie sa fie de mirare ca nu vor sa suporte valul islamic. Inainte de 2007 noi priveam tarile UE ca pe niste mostre de democratie. Acum, cand suntem "inauntru" - ne dam seama ca exista in Europa "civilizata" mult mai multi necivilizati decat ne-am fi asteptam si cred ca trebuie sa incepem sa tratam cu adevarat respect adevaratele civilizatii din afara Europei. Dar asta tine de educatie, in primul rand.
Bun gasit !
Am citit cu interes , ce e drept in graba , comentariile dvs. . In prima faza ma intrebam ce sa caut sa-mi dau cu parerea despre o situatie care priveste un stat cu o cultura diferita de a noastra , cu specific religios distinct ...... si am sfarsit la principii .... Aud in surdina vocea manifestantilor din Bucuresti ... si ... ma gandeam ... ce principii ? ce reguli ? cine face regulile , principiile ? (in general , dar sub impulsul acestor evenimente) . ... ne e mai usor sa-i dam la o parte si sa ne impunem regulile noastre (pt ca noi santem majoritari , nu ? Oare ?) .
Problema e ca din punct de vedere religios nu exista "negocieri" , fiecare isi aduce argumentele pe care nu o sa si le impuna in totalitate niciodata , pentru ca diferenta vine din traditie .... nu din argument ... Nu au purtat si pana acum valul ? Ce a determinat aceasta luare de pozitie radicala ?
Caracteristic !? Energiile Dvs. sunt focalizate - de multe ori cu argumente inexacte - asupra unui fapt , care este in desfasurare in Belgia , si prea putin , ori de loc , Va intereseaza situatia deplorabila din tara . Va felicit!

Alte discuții în legătură

Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Charlie hebdo Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul \\"si-au catutat-o ... (vezi toată discuția)